Ken Weschke, CEO Tarpstop tillsammans med David Overall, vd Berg Kapell. Foto: Berg Kapell.

Apr 10, 2018

Rullande kapell på väg från USA


Berg Kapell inleder förhandlingar om samarbete med Tarpstop i Lousville Kentucky.

-Våra produkter är välbeprövade och kompletterar varandra bra säger David Overall, vd Berg Kapell.

Berg Kapell har stått för utveckling när det gäller kapellösningar till lastbilar och släpvagnar. Berg Kapell grundades 1977 av Berg J O - ett företag med tillverkning av inredningar till Volvo Lastvagnars lastbilshytter. Rullkapellet togs fram på 80-talet och sedan skapades kapellskåpet 1990. Båda produkterna blev succe och säljs över hela Norden. Med åren har Berg Kapell breddat sitt tillverkningssortiment och kan nu erbjuda en mängd olika produkter.

Kapellskåpet är en känd produkt på den nordiska lastbilsmarknaden med lätthanterliga sidodörrar som gör att chaufförer sparar tid vid både på- och avlastning av gods. Fastrak Tarp System är lik kapellskåpet på det viset att lastningarna blir mer tidseffektiva, men är inriktad på mer speciella transporter.

Förra veckan möttes David Overall, vd för Berg Kapell och Ken Weschke, CEO för Tarpstop i Lousville Kentucky för att inleda förhandlingar om samarbete.

Fastrak Tarp System är ett skjutbart kapellsystem vilket innebär att man kan köra med ett helt öppet flak på sin lastbil eller släp/trailer och på så vis ge åkerier alternativet att köra bred last på vägen u t.ex. hus, fordon och traktordäck för att sedan lasta täckt styckegods på vägen hem. Chauffören slipper alltså täcka över lasten med presenningar vilket är krävande både fysiskt och tidsmässigt.
  • Apr 24, 2019

    Svensk basindustri halkar efter

    Nyheter Svensk basindustri har inte tillräckligt bra förutsättningar jämfört med konkurrentländerna. En rad faktorer gör att Sverige halkar efter.
    35
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT