Foto: Ruag Space.

Nov 13, 2018

60 får lämna Ruag Space


Orsaken uppges vara minskad efterfrågan.

Det var under juli månad som varslet lades och den 5 november fick 60 ingenjörer och administratörer lämna Ruag Space i Göteborg som utvecklar och tillverkar avancerad elektronik för rymdverksamhet. Det skriver GP.

Ingen i produktionen berörs.

 – Orsaken är en nedgång i de europeiska rymdinitiativen som vi ser de kommande åren. Det har varit en väldigt hög aktivitet i den Europeiska rymdorganisationen ESA och den europeiska industrin under de gångna åren. Nu går man in mer i en brukarfas av de nya systemen, och då får vi en minskad efterfrågan på utvecklingssidan under ett antal år framöver, säger vd:n Anders Larson.

Kvar på anläggningen i Göteborg blir 290 personer, där en stor del arbetar inom produktion.

Att så många ingenjörer måste sluta kommenterar Carl Engström, ordförande i Akademikerföreningen på Ruag, så här:

– Det bygger på en ekonomisk analys som är fullt rimlig från företaget. Om man ska se det positiva i situationen så är det att det sker vid ett tillfälle när det är högtryck efter ingenjörer, så de som sägs har antagligen stora möjligheter att få nya arbeten allihop.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • dmgmori Reportage

    Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

    Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
    234