Robust Stoke-on-Trent

Robust AB har produktionsanläggningar i Nykroppa, Sverige och i Longton, Stoke-on-Trent, UK. Foto: Robust.

Jun 10, 2019

Robust i Nykroppa får ny ägare


Blir en del av en av Europas ledande tillverkare av dörrlösningar och dockningssystem.

Novoferm förvärvar 100 procent av aktierna i Robust AB. Överenskommelsen fastslogs i mitten av maj  och innebär att Robust Ståldörrar AB och Robust UK numera är en del av en av Novoferm Group.

Robust AB, med säte i Nykroppa, har produktionsanläggningar i Nykroppa, Sverige och Longton, Stoke-on-Trent, UK. Företaget sysselsätter 175 anställda och är specialiserade på tillverkning av brand- & säkerhetsdörrar för den industriella och kommersiella marknaden såväl som bostadssegmentet. Ledningen, under styrning av koncernchefen David Lycett, kommer att fortsätta att leda företaget och säkerställa utvecklingen.

I och med förvärvet av svenska Robust AB har Novoferm Group tagit över en av de ledande tillverkarna av ståldörrar i Skandinavien och Storbritannien och stärker sin position ytterligare på båda marknaderna.

Förvärvet är ett viktigt steg i den kontinuerliga expansionen av Novoferm Groups verksamhet i hela Europa. Koncernen Robust AB har vuxit betydligt under de senaste åren och har stadigt expanderat och utvecklat sin ståldörrsverksamhet till att idag positionera sig som en ledande tillverkare på den brittiska och skandinaviska marknaden.

Rainer Schackmann, koncernchef för Novoferm Group, är nöjd med förvärvet och ser Robust och Novoferm som ett idealiskt komplement:

-Båda företagen kompletterar varandra strategiskt på ett idealiskt sätt. Kombinationen av båda företagens styrkor kommer att driva på framtida tillväxt och öka vår närvaro i norra Europa.

Novoferm grundades i västra Tyskland 1955 och är sedan 2003 en del av den japanska Sanwa-koncernen (ägd av Sanwa Holdings Corporation), som är världsledande inom området dörr- och portsystem. Med över 3 000 anställda i Europa är Novoferm en av de ledande europeiska systemleverantörerna av dörr-och portlösningar samt dockningssystem för privat, kommersiell och industriell tillämpning.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT