Elektroautomatiks vd Jonas Kjellberg tillsammans med robotforskaren Danica Kragic Jensfelt. Foto: Elektroautomatik.

Dec 7, 2016

Robotkändisar på besök hos Elektroautomatik


När Elektroautomatik höll sitt traditionsenliga frukostmöte var inte mindre än Sveriges ledande robotforskare och även ABB-roboten YuMi på plats.

Enligt tradition bjuder Elektroautomatik in sina kunder till frukostmöte under vår och höst. I november var det dags igen och denna gången var de framgångsrika robotforskarna Danica Kragic Jensfelt och Erik Billing inbjudna som föreläsare i Göteborg respektive Skövde.

– De båda pratade om interaktionen mellan robotar och människor och vad vi kan komma att få se av robotar och automation i framtiden, säger Jonas Kjellberg, VD för Elektroautomatik. Ämnet är otroligt intressant och högaktuellt för oss. Det är viktigt att vi hänger med i en bransch som ständigt är i utveckling.

På eventen var även ABBs kollaborativa kändisrobot YuMi på besök. Precis som vid tidigare visningar av YuMi var roboten ett populärt inslag. YuMi betyder ”you and me” – samarbete mellan människa och robot med oändliga möjligheter.

Danica Kragic Jensfelt är professor på KTH och en av Sveriges ledande robotforskare. Hon leder Centrum för autonoma system, vilket är KTHs forskningscentrum inom robotik. I somras var hon sommarpratare i P1 där hon bland annat pratade om robotars begränsningar och möjligheter.

Erik Billing är lektor och robotforskare vid Högskolan i Skövde. Hans forskning handlar om robotars inlärning och interaktionen mellan människor och robotar.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  345
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  428

 • Teknik

  Nya ATOS 5 Airfoil

  GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer.
  14
 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  29