Elektroautomatiks vd Jonas Kjellberg tillsammans med robotforskaren Danica Kragic Jensfelt. Foto: Elektroautomatik.

Dec 7, 2016

Robotkändisar på besök hos Elektroautomatik


När Elektroautomatik höll sitt traditionsenliga frukostmöte var inte mindre än Sveriges ledande robotforskare och även ABB-roboten YuMi på plats.

Enligt tradition bjuder Elektroautomatik in sina kunder till frukostmöte under vår och höst. I november var det dags igen och denna gången var de framgångsrika robotforskarna Danica Kragic Jensfelt och Erik Billing inbjudna som föreläsare i Göteborg respektive Skövde.

– De båda pratade om interaktionen mellan robotar och människor och vad vi kan komma att få se av robotar och automation i framtiden, säger Jonas Kjellberg, VD för Elektroautomatik. Ämnet är otroligt intressant och högaktuellt för oss. Det är viktigt att vi hänger med i en bransch som ständigt är i utveckling.

På eventen var även ABBs kollaborativa kändisrobot YuMi på besök. Precis som vid tidigare visningar av YuMi var roboten ett populärt inslag. YuMi betyder ”you and me” – samarbete mellan människa och robot med oändliga möjligheter.

Danica Kragic Jensfelt är professor på KTH och en av Sveriges ledande robotforskare. Hon leder Centrum för autonoma system, vilket är KTHs forskningscentrum inom robotik. I somras var hon sommarpratare i P1 där hon bland annat pratade om robotars begränsningar och möjligheter.

Erik Billing är lektor och robotforskare vid Högskolan i Skövde. Hans forskning handlar om robotars inlärning och interaktionen mellan människor och robotar.
 • Apr 18, 2019

  Götene Ufo investerar i maskinparken

  Branschnytt -Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.
  200
 • Apr 18, 2019

  Salvagnini utökar verksamheten

  Branschnytt Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.
  120
 • Apr 18, 2019

  Sandvik förvärvar amerikanskt bolag

  Nyheter Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.
  65
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT