Christian Schütt, till vänster, och Johan Frisk skrev under kontraktet om en automationslösning på Elmia Automation. Foto: Elmia.

May 17, 2018

Robotföretaget Opiflex tog en plats på 33-listan


Firade i företagets monter på Elmia Automation genom att sälja ytterligare en robot till ett smart verkstadsföretag.


OpiFlex är ett av Sveriges mest intressanta och spännande startupföretag. Åtminstone enligt 33-listan som Ny Teknik och Affärsvärlden presenterade i dag. Det firades i montern på Elmia Automation genom att skriva kontrakt med en ny kund.

För elfte året i rad listar 33-listan Sveriges hetaste startupföretag och i år är alltså robotföretget OpiFlex ett av företagen.

– Det känns fantastiskt kul. Att få vara ett av de 33 företagen på listan känns jättehäftigt, säger Johan Frisk, vd på OpiFlex, som kör Elmia Automation i Jönköping alla dagar denna vecka. 33-galan i Stockholm på onsdagen fick 21-årige ingenjörsstuderande sonen rycka in på i stället.

Över 1 000 företag var nominerade och av dem valdes 200 ut som hårdgranskades innan den slutgiltiga listan presenterades på onsdagen. OpiFlex lösning gör det möjligt att flytta runt stora robotar samtidigt som programmeringen är enkel och det inte behövs några staket.

– Vi vill lösa de utmaningar som vi står inför när det handlar om automation och ge tillbaka arbetstillfällen till Sverige. Med en flexibel automation kan vi få en hållbar, lönsam och konkurrenskraftig produktion i Sverige, säger Johan Frisk.

Under onsdagen skrev OpiFlex dessutom under ett kontrakt med Finspångs Finmekaniska, som ingår i TurnMill, om att leverera en automationslösning till företaget.

– Det är viktigt att investera i automation. Vi har kompetensbrist och det är svårt att hitta nya medarbetare. I och med investeringen ökar vi produktiviteten och skapar samtidigt utrymme för mer värdeskapande tid för operatörerna. Säkerheten och arbetsmiljön blir också bättre. Vi har många tunga detaljer och då är det viktigt med säkra lyft, säger Christian Schütt, platschef på Finspångs Finmekaniska.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT