Oct 6, 2016

Rivstart för Robomatic AB


Det nystartade Helsingsborgföretaget Robomatic fick stort intresse för sina produkter under Scanautomatic i Göteborg


- Över förväntan. Det här gensvaret hade vi inte räknat med.


Björn Nilsson i unga och premiärdeltagande Robomatic AB ler ikapp med de starka lysrören i hall B och kompanjonen Markus Nilsson ser lika nöjd ut när han tar emot ännu ett par intresserade besökare.


- Syftet med att delta på mässan var naturligtvis att visa upp vårt nystartade företag. Vi hade inte räknat med att göra affärer. Men till och med det har vi gjort. Vi har sålt flera stycken av vår kampanjprodukt, en PLC med HMI.

Trots att företaget, som erbjuder industriell automation med inriktning på maskinbyggare och industri, inte satsat på en jättemonter och trots att de är placerade i en sektion utanför huvudstråken, har strömmen av besökare varit jämn och stark under de två första mässdagarna.


- Vi är överväldigade över det intresse som våra produkter röner, konstaterar Björn. Eftersom vi har en ganska begränsad yta har vi enbart satsat på Idecs produkter under mässan, även om vårt sortiment är betydligt större än så.


- Huvudsyftet är som sagt att visa upp oss. Det har vi definitivt lyckats med.
 • Jul 15, 2019

  3D-printa med månstoft

  Nyheter Den 21 juli 1969 tog Neil Armstrong sina första steg på månen – på en yta täckt av månstoft
  6
 • Jul 11, 2019

  Högskolan Väst utbildar fler tekniker än nånsin

  Nyheter På nationell nivå har drygt 279 300 personer antagits till en högskoleutbildning i höst – 1,5 procent fler än för ett år sedan. Högskolan Väst följer trenden vad gäller antagningen av programstudenter. Fler studenter än någonsin är antagna på Tekniskt basår. - Mycket glädjande att fler får en möjlighet att komma in på det tekniska fältet, säger Jan Theliander, prorektor.
  49
 • Jul 11, 2019

  BillerudKorsnäs först med produktion av pappersbatteri

  Nyheter BillerudKorsnäs fortsätter utvecklingen av pappersbatteriet och har under våren genomfört världens första produktion på en pappersmaskin. Projektet är därmed ett steg närmare en kommersialisering av både små- och storskalig energilagring i ett pappersbatteri.
  97
 • Jul 10, 2019

  Saab får stororder från Försvaret för tekniskt stöd till Gripen

  Nyheter Saab har fått en beställning från Försvarsmakten och Försvarets materielverk (FMV) på fortsatt tekniskt stöd till vapen och yttre last på Gripen. Ordervärdet uppgår till MSEK 142.
  34
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  12