orio

Foto: Orio.

Dec 5, 2019

Reservdelstillverkaren varslar


Berör anställda i Nyköping och Trollhättan.

Under tisdagen kom besked att Orio varslar 15 tjänstemän om uppsägningar, fem i Trollhättan och tio i Nyköping, det skriver Södermanlands nyheter enligt tidningen Ttela.

Orio tillverkar bildelar till Saab och håller nu på med ett omställningsarbete. Enligt företagets vd och koncernchef Gustaf Ljunggren var varslet en planerad del i satsningen på nya affärskoncept. Samtidigt som man varslar på tjänstemannasidan har man visstidsanställt fyra kollektivanställda i Nyköping.

– Vi som bolag har en strategisk agenda med det vi ska göra för att få bolaget att hitta tillbaka till bra lönsamhet och få tillväxt. I det här kontinuerliga omställningsarbetet måste vi säkerställa att vi har rätt kompetenser och satsar pengarna på rätt saker. Det här varslet vi går ut med är del av den långsiktiga strategisk tillväxtagendan, säger Gustaf Ljunggren till Södermanlands nyheter.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • dmgmori Reportage

  Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

  Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
  189

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  17