pv systems

Roger Käll. Foto: PV Systems.

Nov 20, 2019

Rekordorder till PV Systems i Tidaholm


Svensk underleverantör till fordonsindustrin beställer för 30 miljoner.

En av Sveriges mest framgångsrika underleverantörer till den globala fordonsindustrin väljer PV Systems AB i Tidaholm när man skall automatisera och effektivisera sin produktion. Uppdraget gäller att kontrollera och packa färdiga produkter med avancerad Visionteknik. Slutkunderna är globala kunder inom fordonsindustrin och vår kund levererar högsta standard inom kvalitet, precision och miljöpåverkan.

-Vi har jobbat med denna affär i över ett år, säger PV Systems vd och försäljningschef Roger Käll. Det är givetvis väldigt stimulerande att vi till slut fick förtroendet trots hård konkurrens från duktiga kollegor i branschen.

-Det var vår teknik som fällde avgörandet, menar PV Systems tekniske chef Anders Schyberg. Vi har i samarbete med Mabema som är ledande på visionteknik i Sverige tagit fram en AI (Artificiell intelligens) anpassad teknik som till slut blev avgörande.

Rekordordern innehåller totalt 8 robotar i 4 olika liner med installationsstart sommaren 2020 och ordervärdet är på ca 30 Mkr.

PV Systems är ett teknikföretag som levererar kundanpassade automationslösningar. Företaget erbjuder ett komplett åtagande i form av konstruktion, tillverkning, montage, installation, CE-märkning och garanti. PV Systems startades 2005 av Benny Kjellgren och Roger Käll och ägs idag av företagsgruppen Storskogen Industrier AB.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT