Sep 8, 2016

Rekordaffär till Bankerydverkstad


Östrand & Hansen har fått en order av CJ Automotive AB avseende en automatiserad produktionslinje för tillverkning till en stor europeisk biltillverkare. Mångmiljonaffären är den största i företagets historia.

Östrand & Hansen AB i Bankeryd har av CJ Automotive AB i Dalstorp före semestern erhållit en order som omfattar konstruktion, tillverkning och driftsättning av en automatiserad produktionslinje för tillverkning av bromsarmar till en stor europeisk biltillverkare.

Omsättningsmässigt är det den största ordern i företagets historia och omfattar pressningsmoment i flera steg i egenbyggda hydraulpressar och en integrerad svetslösning.

Mikael Ronder, som är vd för Östrand & Hansen, kan inte nämna någon ordersumma men han berättar att det är en affär i mångmiljonklassen.

- Vi omsätter ca 25 miljoner kronor i år och denna order belägger oss till stor del under hösten.

- Vi har varit djupt involverade i prototypframtagningen under hösten och vintern, och tillsammans med kunden arbetat fram en utformning på armarna som visat sig klara alla krav från slutkunden. Samtidigt har producerbarheten och materialåtgången optimerats. Det känns nu fantastiskt bra att ha kommit i hamn med denna stororder, säger Mikael Ronder.

- Det som är viktigt ur vår synvinkel är dels att vi varit med från ett tidigt stadium, tagit fram prototypverktyg och prototyper i en rad olika varianter innan vi tillsammans med kunden kunnat spika detaljens utformning. Både hållfasthets- och serieproduktionsaspekter har varit viktiga i det stadiet, berättar Mikael Ronder för Svensk Verkstad.

- CJ Automotive har varit en trogen kund sedan många år, och denna order befäster och förstärker vårt samarbete. Vi tror att den skall kunna ge fler order framöver från denna kund då vi tillsammans arbetat fram ett nytt produktionskoncept för dem som kommer öka deras flexibilitet.

- Vi har härmed också visat att vi har kompetensen och kapaciteten att ta oss an riktigt stora uppdrag och projekt och vi hoppas att fler får upp ögonen för att vi är en betydande aktör i branschen, säger Mikael Ronder avslutningsvis.

Just nu jobbar Östrand & Hansen för högtryck med konstruktion och produktion av alla olika komponenter. Leverans kommer att ske i slutet av 2016.

Foto: Östrand & Hansen.

 
 • Apr 18, 2019

  Götene Ufo investerar i maskinparken

  Branschnytt -Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.
  194
 • Apr 18, 2019

  Salvagnini utökar verksamheten

  Branschnytt Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.
  117
 • Apr 18, 2019

  Sandvik förvärvar amerikanskt bolag

  Nyheter Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.
  63
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT