Produktion på Toyota Material Handling, Foto: Toyota Material Handling

Mar 9, 2018

Rekordmånga sommarjobb inom produktion på Toyota i Mjölby


Toyota i Mjölby anställer cirka 200 personer som kommer att få möjlighet att jobba på företaget under juni till augusti.

Även i år anställer Toyota i Mjölby ett stort antal sommarjobbare. En hel del tjänstemän men framför allt produktionspersonal, totalt cirka 200 personer kommer att få möjlighet att jobba på företaget under juni till augusti.

-  Vi har redan fått in många ansökningar till alla typer av tjänster, berättar Charlotte Christensen som är rekryteringsansvarig för sommarjobben.

Anledningen till det stora behovet av sommarpersonal är förstås att ordinarie personal ska få sin sammanhängande semester under sommaren men också att man vill hålla ett så jämt produktionsflöde som möjligt under året.

-  Att jobba med sommarpersonal är en rekryteringsstrategi för oss, säger Margaretha Langueville, HR Direktör. Vi vill att alla ska känna sig välkomna till Toyota och planerar för ett bra mottagande och god introduktion för alla. Förhoppningsvis kan vi även erbjuda en viss andel av sommarpersonalen fortsatt arbete efter augusti.

-  För tjänstemannajobben gick ansökningstiden ut den 28/2 men för produktionspersonal, där flest arbetstillfällen kommer att finnas kan man ansöka fram till och med den 31/3.

-  I produktionen erbjuder vi jobb inom materialhantering, montering och svets, säger Charlotte. Arbetet sker i tvåskift och man behöver ha fyllt 18 år för att söka. För alla tjänster är det meriterande med körkort och utbildningsintyg på truck, så kallat truckkort, och när det gäller materialhantering är truckkort ett krav för att komma ifråga, då arbetet innebär mycket transporter.

När det gäller svetsarna så utförs först ett svetstest hos Toyotas egen svetsskola och alla som ska jobba som svetsare får några dagars utbildning för att lära sig hur jobbet utförs hos Toyota.

-  Till produktionen söker vi medarbetare med ett genuint teknikintresse och som gillar att skruva och meka säger Charlotte. På tjänstemannasidan söker vi framför allt folk till produktutveckling och då är det bra om man gått ett par år på sin ingenjörsutbildning innan man söker, men våra chefer på utvecklingsavdelningen ser gärna att blivande medarbetare har jobbat en eller ett par somrar inom produktionen för att skaffa sig produktkännedom, säger hon.

Processen med att tillsätta sommarjobb är redan i full gång och från Toyotas sida hoppas man kunna ge besked till alla som sökt under början av maj.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT