Jessica Span. Foto: Volvo Cars.

Jul 2, 2018

Rekordmånad för svensk bilförsäljning


Här är biltillverkaren som fyller upp prispallen.

Juni 2018 kommer att gå till historien som en rekordmånad för svensk bilmarknad. 

-Juni blev som väntat en rekordstark månad för nya personbilar och lätta lastbilar. Nyregistreringarna av personbilar ökade med 72,9 procent och lätta lastbilar ökade med 193 procent. Det är rekord inte bara för en junimånad utan bästa månaden någonsin för både personbilar och lätta lastbilar. Förklaringen är att många ville ta sina nya fordon i trafik före 1 juli för att undvika den kraftiga höjning av fordonsskatten som det nya bonus-malus systemet innebär, säger Mattias Bergman, vd för BIL Sweden.

Totalt registrerades 66 244 bilar varav 14 695 var Volvobilar. Det ger marknadsledaren Volvo Car Sverige en marknadsandel på 22,2 procent. I topp ligger Volvo S60/V60, tvåa är Volvo S90/V90 och trea är Volvo XC60.

- Vi har haft ett bra första halvår. Det är verkligen fantastiska siffror som vi ser enskilt för juni månad och som vi så klart är stolta över. Men man måste också förstå att vad vi ser delvis också är effekten av att det nya skattesystemet Bonus Malus trädde kraft 1 juli, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

I dag presenterade branschorganisationen Bil Sweden juni månads registreringssiffror. Och det är i allra högsta grad en rekordmånad med siffror långt utöver en vanlig månad, även om den svenska bilmarknaden har varit het hela året.

För Volvo Car Sveriges del är resultatet jämfört med juni förra året 23,64 procent högre. På förstaplatsen återfinns Volvo S60/V60 med 4545 registreringar. Siffran inbegriper både Classic-versionen som är i sin absoluta slutspurt och nya Volvo V60. På andraplatsen ligger Volvo S90/V90 med 4250 registreringar.

- Nya Volvo V60 börjar ta för sig, det är roligt. Det är ju på många sätt den verkliga ersättaren för Volvo V70 och har alla förutsättningar att bli kundernas första val framöver, säger Jessica Span.

På tredjeplatsen ligger Volvo XC60 med 3101 registrerade bilar. Med på tio-i-topp finns också på en niondeplats Volvo V40 med 1495 registreringar. Under juni registrerades också 734 Volvo XC40 och 568 Volvo XC90.

- Nu är det snart semestertider i Sverige. Det ger oss chans att ladda inför hösten där vi troligen får se en annan sorts marknad. Men vi har ett produktprogram som jag är stolt över och med många spännande nyheter att se fram emot, säger Jessica Span.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT