Jan 8, 2019

Rekordhög orderingång för Veoneer 2018


Jämfört med orderingången för år 2017 är detta en ökning med omkring 40%.

Stockholm, 8 januari 2019: Veoneer, Inc. (NYSE: VNE och SSE: VNEsdb) det största företaget i världen fokuserat på förarassistanssystem och autonom körning uppnådde rekordhög orderingång för helåret 2018. Orderingången för 2018 beräknas totalt vara värd 5,9 miljarder USD, vilket motsvarar ett genomsnittligt ordervärde på mer än 1,2 miljarder USD per år. Jämför med orderingången för år 2017 är detta en ökning med omkring 40%.

För Aktiv Säkerhet, företagets tillväxtmotor, dubblerades orderingången i det närmaste jämfört med år 2017. Detta innebär ett genomsnittligt årligt ordervärde på närmare 900 miljoner USD, vilket motsvarar ett totalt ordervärde för Aktiv Säkerhet på 3,8 miljarder USD. I enlighet med tidigare kommunikation från Veoneer indikerar detta en ökning av framtida marknadsandelar inom aktiv säkerhet.

För området Restraint Control Systems, där Veoneer är marknadsledande, noterade företaget en orderingång betydligt över den nuvarande marknadsandelen på omkring 25%.

Veoneers produkter har normalt en ledtid på 2-4 år från order till leverans, då intäkter börjar noteras. Veoneer har förberett sig för den starka tillväxt som indikerades av orderingången 2017 och 2018, genom att under samma period öka personalstyrkan med omkring 1800 personer. Veoneer utvecklar och levererar världsledande system för aktiv säkerhet, kontrollenheter för passiv säkerhet, samt bromssystem, vilka säljs till biltillverkare globalt.

”Jag är nöjd med orderingången för 2018 - det tredje året i följd med stark tillväxt av orderingången. Detta är ett starkt bevis för att Veoneer är ett ledande teknikbolag inom fordonsindustrin. Stora biltillverkare världen över litar på våra produkter och vår lista över kunder fortsätter att växa. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga på Veoneer arbeta för att 2019 ska bli ytterligare ett år med rekordhög orderingång,” säger Jan Carlson, ordförande, VD och koncernchef för Veoneer.
  • Jun 18, 2021

    ABB moderniserar i Grycksbo

    Nyheter Lösningen från ABB optimerar processen och uppfyller senaste kraven inom maskinsäkerhet.
    76
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT