Mats Rahmström. Foto: Atlas Copco.

Apr 25, 2019

Rekordhög orderingång för Atlas Copco


Orderingången blev bättre än väntat för verkstadsföretaget Atlas Copco.

”Jag är nöjd över att kunna presentera en stark inledning på året med rekordhög orderingång”, säger Atlas Copcos vd och koncernchef Mats Rahmström.

Orderingången i kvartalet var bättre än förväntat, främst på grund av stark orderingång för stora industriella kompressorer och gas- och processkompressorer, några viktiga order från halvledar- och platta bildskärmsindustrin, samt stora order för energiutrustning från uthyrningskunder. Efterfrågan i övriga delar av koncernen var mer i linje med förväntningarna, det vill säga oförändrade eller något ner.

Orderingången under det första kvartalet ökade till 26 812 MSEK (24 829), en organisk ökning på 1%. Intäkterna uppgick till 24 181 MSEK (21 906), en organisk ökning på 4%. Justerat för jämförelsestörande poster ökade rörelseresultatet 10% till 5 262 MSEK (4 779), vilket motsvarar en rörelsemarginal om 21,8% (21.8). 

”Vår serviceverksamhet fortsatte att växa och säkerställer att våra kunder får maximal utdelning på sina investeringar”, säger Mats Rahmström. ”Vår verksamhet är väldiversifierad, både geografiskt och sett till olika industrier, vilket gör oss flexibla och motståndskraftiga”.

I närtid förväntas efterfrågan på koncernens produkter och service ligga kvar på nuvarande nivå.
  • Mar 4, 2021

    SKF investerar 400 miljoner

    Nyheter Helautomatiska tillverkningskanaler för produktion av superprecisionslager ska installeras.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT