Foto: Östrand & Hansen.

Sep 5, 2017

Rekordaffär till verkstadsföretaget i Bankeryd


Ska leverera till en ny fabrik i Växjö.

Östrand & Hansen AB har den senaste tiden erhållit ett antal större order, totalt sett värda över 20 MSEK. Dock gäller sekretessavtal i flera av dem, men det största kontraktet är skrivet med MicroPower Group i Växjö och innebär att Östrand & Hansen skall vara automationspartner åt dem i samband med deras expansion och uppbyggnad av den nya fabriken i Växjö.

-Det här uppdraget är mycket spännande och är unikt i sitt slag. Vi har aldrig tidigare skrivit avtal som innebär flera leveranser över en längre tid. Det kommer summerat vara vårt största affärskontrakt någonsin, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Avtalet innefattar utveckling, produktion och driftsättning av ett antal helautomatiska monteringslinjer. Arbetet påbörjas omgående och leveranserna kommer att ske med start Q1 2018.

-Det är speciellt att få förmånen att vara med från start och hjälpa MicroPower utveckla en helt ny produktionsanläggning. Vi har båda mycket höga ambitioner - den här fabriken skall bli i världsklass, säger Östrand & Hansens VD Mikael Ronder.

Kopplat till den goda orderingången söker Östrand & Hansen nu också ytterligare en automationstekniker.

Östrand & Hansen konstruerar och tillverkar pressverktyg, automationslösningar samt specialmaskiner. Företaget är specialiserat på prototyper, klipp- och bockverktyg, maskiner och automatiserade produktionslinjer samt utför även service och reparationer på verktyg och maskiner.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT