På fotot handslaget på affären, fr.v. Gunnar Axelsson, maskinkonstruktör Östrand & Hansen, Mikael Ronder, VD Östrand & Hansen, Mathi Whitaker, Fabrikschef Orkla House Care , Stefan Svensson, Underhållschef Orkla House Care. Foto: Östrand & Hansen.

Apr 15, 2019

Rekordaffär till Östrand & Hansen


Östrand & Hansen AB har fått sin hittills största enskilda order.

Det var i slutet av mars som Östrand & Hansen fick en order från Orkla House Care AB (f.d. Anza), i form av en ny produktionsanläggning för automatisk tillverkning av minirollers i längderna 5, 10 och 15 cm.

Utgångspunkten till lösningen är en tidigare anläggning levererad av Östrand & Hansen, men där konstruktionen i den nya anläggningen kommer att modifieras för att kunna tillverka fler modeller och storlekar av rollers.

-Det är en mycket stor order för oss, och givetvis en fjäder i hatten att Orkla är nöjda med vad vi tidigare levererat. Vi har bidragit till att Orkla kan leverera högkvalitativa måleriprodukter till ett konkurrenskraftigt pris, så bra att deras säljframgångar nu kräver ytterligare produktionskapacitet, säger Östrand & Hansens VD Mikael Ronder.

Anläggningen kommer att levereras under Q2-2020.

-Östrand & Hansen har genom åren varit en betydande leverantör till oss av olika produktionsutrustningar. Förutom denna stora investering som vi nu lagt beställning på är vi inne i ett mycket intensivt och intressant skede i utvecklingen av vår produktionsanläggning i Bankeryd, där stort fokus läggs på olika automationsprojekt och effektiviseringsåtgärder i vår produktion, kombinerat med projekt kring produktionslösningar för helt nya banbrytande produkter som framöver kommer att lanseras och som skall tillverkas i vår anläggning, säger Mathi Whitaker, Factory Manager på Orkla House Care i en kommentar.

Östrand & Hansen erbjuder smarta funktionella totallösningar inom området industriell automation och verktyg. Med 40 års framgångsrik tradition, moderna maskiner och CAD/CAM-system skapar man unika lösningar från idé till färdig funktion. Företaget som är beläget i Bankeryd utanför Jönköping omsätter ca 29 miljoner och har 20 medarbetare.

Läs mer på www.ostrand-hansen.se.

Orkla House Care är en ledande leverantör av penslar, rullar och andra måleriverktyg. Dessutom levereras relevanta förbrukningsartiklar som maskering och slipmedel samt städutrustning. De största marknaderna är Norden och Storbritannien. De viktigaste egna varumärkena är Anza, Jordan, Harris, Spekter och Hamilton. Försäljningen sker främst via traditionella färghandlare och bygghandeln. Verksamheten har 1100 anställda och omsätter för runt 1,2 miljarder norska kronor. Huvuddelen av produkterna är egenproducerade och distribueras via Bankeryd i Sverige och via Bromsgrove i Storbritannien. Huvudkontoret ligger i Skøyen, Oslo. Läs mer på www.orklahousecare.com
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT