Jun 27, 2016

Rekordaffär till Komatsu Forest


Affären består av mer än 150 maskiner.

Komatsu Forest levererar maskiner till den världsledande industrikoncernen Fibria i Brasilien. Fibria är ledande inom produktion av eukalyptusmassa och bygger en ny produktionslinje som kommer att öka kapaciteten i fabriken i Três Lagoas (Mato Grosso do Sul stat, Brasilien) till 3 miljoner ton massa per år.

Fibria har valt Komatsu Forest som leverantör av alla skogsmaskiner. Affären består av mer än 150 maskiner. Leveranser har påbörjats och kommer att fortsätta under 2016 och 2017. Leveranserna avser skördare, skotare och skördaraggregat. Investeringen omfattar även service och underhållsprogram.

- Detta är den största affären någonsin i Komatsu Forest historia, och vi är glada att Fibria visat förtroende för Komatsu varumärke och väljer Komatsu Forest som viktig partner för hela Fibria gruppen. Detta är en stor utmaning som vi är redo att möta, säger Ola Boström, marknadschef för Komatsu Forest.

- Det här är en mycket stor och viktig affär för Komatsu Forest eftersom den ytterligare stärker vår närvaro på den gigantiska framtidsmarknaden i Sydamerika, förklarar Roland Lundqvist General Manager Marketing & Information, i en kommentar till Svensk Verkstad.

- Vi har varit väl representerade i Brasilien under många år och detta är ett kvitto på att det framgångsrika arbetet. Det är stort att Fibria har valt Komatsu som leverantör av alla skogsmaskiner och sträcker sig över både 2016 och 2017.

- Affären består av skördare byggda på Komatsu PC200-8F och skogsanpassade i Brasilien och aggregat och Komatsu 895 skotare tillverkade i Umeå. Investeringen omfattar även kompletta service och underhållsprogram och flera av medarbetarna i Umeå kommer att vara engagerade i utbildningen i Brasilien.

- Naturligtvis får detta positiva effekter på produktionsenheten i Umeå eftersom det rör sig om ett stort tillskott av maskiner och service, reservdelar att leverera, säger Roland Lundqvist avslutningsvis.

Komatsu maskinpark kommer att leverera 100% av avverkningsvolymen till Fibria projektet, Horizonte 2 i Mato Grosso do Sul.

I affären ingår även utbildning av förare och mekaniker med simulatorer. Fibria och Komatsu erbjuder de anställda utbildning i att använda den nya utrustningen på ett säkert sätt. Till detta kommer Fibria att använda Komatsu simulatorer. Utbildningen för de anställda börjar i oktober.

Komatsu Forest tillverkar skogsmaskiner av märket Komatsu och är en av världens största skogsmaskintillverkare med mer än 1400 antällda. Maskinerna utvecklas och tillverkas på två tillverkningsorter: Umeå i Sverige och Chattanooga i USA.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  12