Jun 27, 2016

Rekordaffär till Komatsu Forest


Affären består av mer än 150 maskiner.

Komatsu Forest levererar maskiner till den världsledande industrikoncernen Fibria i Brasilien. Fibria är ledande inom produktion av eukalyptusmassa och bygger en ny produktionslinje som kommer att öka kapaciteten i fabriken i Três Lagoas (Mato Grosso do Sul stat, Brasilien) till 3 miljoner ton massa per år.

Fibria har valt Komatsu Forest som leverantör av alla skogsmaskiner. Affären består av mer än 150 maskiner. Leveranser har påbörjats och kommer att fortsätta under 2016 och 2017. Leveranserna avser skördare, skotare och skördaraggregat. Investeringen omfattar även service och underhållsprogram.

- Detta är den största affären någonsin i Komatsu Forest historia, och vi är glada att Fibria visat förtroende för Komatsu varumärke och väljer Komatsu Forest som viktig partner för hela Fibria gruppen. Detta är en stor utmaning som vi är redo att möta, säger Ola Boström, marknadschef för Komatsu Forest.

- Det här är en mycket stor och viktig affär för Komatsu Forest eftersom den ytterligare stärker vår närvaro på den gigantiska framtidsmarknaden i Sydamerika, förklarar Roland Lundqvist General Manager Marketing & Information, i en kommentar till Svensk Verkstad.

- Vi har varit väl representerade i Brasilien under många år och detta är ett kvitto på att det framgångsrika arbetet. Det är stort att Fibria har valt Komatsu som leverantör av alla skogsmaskiner och sträcker sig över både 2016 och 2017.

- Affären består av skördare byggda på Komatsu PC200-8F och skogsanpassade i Brasilien och aggregat och Komatsu 895 skotare tillverkade i Umeå. Investeringen omfattar även kompletta service och underhållsprogram och flera av medarbetarna i Umeå kommer att vara engagerade i utbildningen i Brasilien.

- Naturligtvis får detta positiva effekter på produktionsenheten i Umeå eftersom det rör sig om ett stort tillskott av maskiner och service, reservdelar att leverera, säger Roland Lundqvist avslutningsvis.

Komatsu maskinpark kommer att leverera 100% av avverkningsvolymen till Fibria projektet, Horizonte 2 i Mato Grosso do Sul.

I affären ingår även utbildning av förare och mekaniker med simulatorer. Fibria och Komatsu erbjuder de anställda utbildning i att använda den nya utrustningen på ett säkert sätt. Till detta kommer Fibria att använda Komatsu simulatorer. Utbildningen för de anställda börjar i oktober.

Komatsu Forest tillverkar skogsmaskiner av märket Komatsu och är en av världens största skogsmaskintillverkare med mer än 1400 antällda. Maskinerna utvecklas och tillverkas på två tillverkningsorter: Umeå i Sverige och Chattanooga i USA.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT