eprioc

Epirocs Pit Viper 351, här vid en annan gruva, är del av maskinflottan som kommer att få full service vid Codelcos Andina-gruva. Foto: Epiroc.

Sep 12, 2019

Rekordaffär till Epiroc


Kontraktet är ett av de största någonsin för Epirocs division Mining and Rock Excavation Service.

Epiroc har vunnit ett betydande kontrakt från Codelco för service av gruvutrustning som används vid Andina-gruvan nära Chiles huvudstad Santiago. Kontraktsvärdet uppgår till cirka MSEK 665 och undertecknades under tredje kvartalet 2019. 

Fullserviceavtalet sträcker sig över sju år och omfattar bl.a. Epirocs servicetekniker på plats för underhåll av utrustning såsom Epiroc-borriggarna Pit Viper 351 och FlexiROC. Orderingång och intäkter kommer att uppkomma löpande under kontraktstiden.

-Vi är stolta över det viktiga partnerskapet med Codelco, säger Helena Hedblom, Epirocs Gruv- och Infrastrukturchef. Tillsammans gör vi deras verksamhet så produktiv, effektiv och säker som möjligt. Borriggarna gör ett tufft, hårt arbete och vi är glada att ha en serviceorganisation av högsta kvalitet som säkerställer att utrustningen kontinuerligt presterar på högsta nivå.  

Codelco är ett chilenskt statligt gruvbolag och världens största kopparproducent. Andina-gruvan har verksamhet både ovan- och underjord och har den näst största kopparreserven bland alla gruvor i världen.

Kontraktet inkluderar möjligheten att inom en snar framtid implementera automatiseringsfunktioner för den befintliga maskinflottan, såsom fjärrstyrning från säkert avstånd, liknande det som Epiroc har tillhandahållit vid andra dagbrott i Chile och runt om i världen.

Detta kontrakt utvidgar Epirocs redan betydande närvaro i Chile. I juni 2019 meddelade Epiroc att det hade vunnit en stor utrustningsorder från byggkoncernen Züblin International GmbH Chile Spa för att utvidga den Codelco-ägda El Teniente-gruvan.
 • Jan 29, 2020

  Latour förvärvar

  Nyheter Köper en ledande tillverkare av elektriska drivaggregat.
  97
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Hur digitaliserad är svetsning?

  Vi har börjat vänja oss vid digitala verktyg i tillverkningsindustrin med en ständig tillströmning av smarta lösningar, men hur smart är svetsningen idag? Vi frågar Marcus Lyberg på Nitator Stainless Steel.
  123