eprioc

Epirocs Pit Viper 351, här vid en annan gruva, är del av maskinflottan som kommer att få full service vid Codelcos Andina-gruva. Foto: Epiroc.

Sep 12, 2019

Rekordaffär till Epiroc


Kontraktet är ett av de största någonsin för Epirocs division Mining and Rock Excavation Service.

Epiroc har vunnit ett betydande kontrakt från Codelco för service av gruvutrustning som används vid Andina-gruvan nära Chiles huvudstad Santiago. Kontraktsvärdet uppgår till cirka MSEK 665 och undertecknades under tredje kvartalet 2019. 

Fullserviceavtalet sträcker sig över sju år och omfattar bl.a. Epirocs servicetekniker på plats för underhåll av utrustning såsom Epiroc-borriggarna Pit Viper 351 och FlexiROC. Orderingång och intäkter kommer att uppkomma löpande under kontraktstiden.

-Vi är stolta över det viktiga partnerskapet med Codelco, säger Helena Hedblom, Epirocs Gruv- och Infrastrukturchef. Tillsammans gör vi deras verksamhet så produktiv, effektiv och säker som möjligt. Borriggarna gör ett tufft, hårt arbete och vi är glada att ha en serviceorganisation av högsta kvalitet som säkerställer att utrustningen kontinuerligt presterar på högsta nivå.  

Codelco är ett chilenskt statligt gruvbolag och världens största kopparproducent. Andina-gruvan har verksamhet både ovan- och underjord och har den näst största kopparreserven bland alla gruvor i världen.

Kontraktet inkluderar möjligheten att inom en snar framtid implementera automatiseringsfunktioner för den befintliga maskinflottan, såsom fjärrstyrning från säkert avstånd, liknande det som Epiroc har tillhandahållit vid andra dagbrott i Chile och runt om i världen.

Detta kontrakt utvidgar Epirocs redan betydande närvaro i Chile. I juni 2019 meddelade Epiroc att det hade vunnit en stor utrustningsorder från byggkoncernen Züblin International GmbH Chile Spa för att utvidga den Codelco-ägda El Teniente-gruvan.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • AC Floby Magnus Johansson Reportage

  Teknikskiftet inom fordonsindustrin

  Man måste välkomna ny teknik och nya utmaningar om man vill finnas kvar, menar Magnus Johansson på Automotive Components Floby AB.
  340
 • EMO Reportage

  Bli smartare i Hannover

  Nu öppnas dörrarna till EMO och i år finns det extra anledning att åka till Hannover.
  161