Foto: Abus.

Apr 27, 2020

Rekordaffär till Carlhag


Ska leverera lyftanordningar till nya miljardfabriken i Umeå.

ABUS Sverige Gruppen med återförsäljare CARLHAG AB har fått förtroendet att leverera lyftanordningar som traverser, lättraverser, svängkranar samt stålkonstruktioner för lätta lyft-installationer till projektet Komatsu Forest One i Umeå. Leveransen innebär även att ABUS Sverige Gruppen och CARLHAG  lyfter Komatsu Forest mot deras hållbarhetsmål.

För CARLHAG är projektet Komatsu Forest One en historisk händelse. Storleken och omfattningen överträffar alla tidigare projekt – 76 traverser och 55 ton stål som ska monteras. 37 av traverserna är även utrustade med ABUS Kransystems styrsystem ABUControl.

Modell GM1000M, som är ABUS senaste tillskott i lintelferfamiljen, är en av produkterna som kommer att levereras till Komatsus nya fabrik. Foto: ABUS.

Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner och är verksamma på alla viktiga skogsmarknader. Nu storsatsar Komatsu Forest och bygger en ny framtidssäkrad fabrik i Umeås västra utkant. Den 40 000 m2 stora anläggningen har ett stort fokus på hållbarhet och IoT och kommer att vara CO2-neutral i sin produktion. 

Komatsu umeå

Komatsu Forest bygger ny fabrik i Umeå. Illustration: TM Konsult.

CARLHAG är en auktoriserad återförsäljare åt ABUS Kransystem AB och är en del av ABUS Sverige Gruppen.

Komatsu Forest och CARLHAG har under många år haft ett nära och framgångsrikt samarbete. Just den starka relationen mellan företagen och förståelsen för kundens behov och utmaningar var till stor nytta när detta projektet upphandlades. 

Genom att CARLHAG levererar ABUControl kan Komatsu Forest nå sina högt satta hållbarhetsmål för en CO2-neutral produktion. ABUS nya elektriska styrsystem ABUControl innebär introduktion av en rad säkerhetsaspekter med hög servicevänlighet i ett modulärt paket. Styrsystemet erbjuder användaren komfort, säkerhet, servicevänligt och hållbarhet. Ur ett hållbarhetsperspektiv bidrar ABUControl med sin energiåtergivningsenhet, som möjliggör en energibesparing på upp till 80 %. 

-Att CARLHAG får förtroende att leverera sin samlade kunskap kring lyftutrustningar i detta projekt är naturligtvis fantastiskt roligt. Dessutom att få möjligheten att bidra och hjälpa till med att Komatsu Forests förhoppningsvis når upp till sina hållbarhetsmål känns väldigt bra, säger Jonas Höglund, säljare och projektledare på CARLHAG.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT