Foto: Svensk Verkstad

Dec 15, 2017

Rekord på RavemaExpo


Det är viktigt att vara nära kunderna säger Anders Jinglöv, Ravema, som hade rekord i antal besökare i Värnamo.

Automatisera och optimera
"Många av de innovationer som idag finns på marknaden är nästan för bra för att vara sant. Innovationer som vi trott inte finns än. I år visar vi bland annat delar av Industri 4.0 - Maskinuppföljning & kommunikation, Automation för medelstora serier, det senaste inom arbetsmiljö och mycket mer. Självklart bjuder vi också i vanlig ordning på jullunch när du besöker oss under RavemaExpo"
Så skriver Ravema om sitt Expo och visst är det precis så och var är vi om ytterligare 10 år?
Runt 600 besökare kom till Ravemas expodagar i Värnamo 13-14 december. Trots luciadagar så lockade Ravema rekord i antal besökare. Ravema har i många år bjudit på julbord och teknik i sina stora och fina lokaler strax utanför Värnamo Centrum. I år visades det kanske inte så många nyheter, men maskinnyheter som visades på EMO fanns i lokalen. 
I år var fokus på kunderna.
Det fanns givetvis nyheter och teknik att lära sig om, men samtalet med kunderna är essentiellt och en viktig del när Ravema bjuder på sitt årliga expo med julbord och teknik. När det är ett EMO-år, så visas ju alla nyheter där, men Ravema hade ändå lyckats få en ny Mazak-maskin, som visades på EMO, upp till Värnamo
Samtal om Mazaks nya HCR-5000S. Foto: Svensk Verkstad
Viktigt att ge kunderna något extra
Vi träffar Anders Jinglöv, affärsområdeschef för verktyg och mätteknik. - Det är viktigt att vara nära våra kunder och att se till att vi skapar bra relationer med dem. I dagens konkurrens när många produkter är ganska så lika är det oerhört viktigt att tillföra något mer som trygghet, leveranssäkerhet och service till våra kunder. Vårt expo är ett sätt att träffas och umgås närmare med våra kunder än vad vi kan göra på en mässa. Det är väldigt kul att så många tog sig tid att komma hit idag.  Det gör oss väldigt glada, säger Anders.
Anders Jinglöv, Ravema, tar kontroll över roboten med Zero Clamp.
Det händer mycket på verktygssidan nu, den digitala revolutionen kommer mer och mer och att köra många olika korta serier, som det inte fanns någon ekonomi i förut, automatiseras nu och blir möjligt tack vare digitaliseringen. Det investeras också mycket i mätteknik som är en viktig del i ledet till en perfekt produkt, avslutar Anders. 
En av expots besökare, Rasmus Selander, avdelningsansvarig-skärande bearbetning på PNM Pro, tycker det är trevligt att få mer tid med sin säljrepresentant, Petri Laine. På mässor så får man aldrig samma tid som här. ”Vi tittar på att investera i en flerop med 2 paletter. Så vi får se hur det blir. säger Rasmus. 
Petri Laine, Ravema och Rasmus Selander, PNM Pro.
Det fanns också många namkunniga medutställare hos Ravema. Det är också en viktig del till framgången med Ravemas Expo att det finns en blandning av kompetenta industriföretag som skapar hela ledet i tillverkningskedjan.
Medutställare som fanns på plats var; Marab, Fructus Data, Ecmec, AME, InLead, Edge Technology, Gressel, Hoffman Group, Fahrion, Fastems, Lubricool, Renishaw, Zero Clamp, Yaskawa, Minimatic, SC Scandinavia. Nedan några bilder från expot som slutade alldeles nyss och besökarna åkte hemåt i snöfallet både mätta och optimerade.
Yaskawa var en av medutställarna
AME/Mastercam-gänget visade sitt senaste för besökarna. 
Fructus Data fanns på plats och visade bl.a. sina Gibbsprodukter
AMELoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT