Pressträff med socialminister Lena Hallengren.

Apr 1, 2020

Regeringens presskonferens om nya regler runt Corona


Nya riktlinjer och ett förtydligande av Folkhälsomyndighetens rekommendationer inför påsken

Alldeles nyss höll socialminister Lena Hallengren pressträff tillsammans med Folkhälsmyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Vi trodde kanske att nu kommer nya mycket striktare regler och rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Och visst det var några nya riktlinjer för handeln, där antalet människor i butiker begränsas och regler vid köer m.m. Och deras budskap var allvarligt, det var helt tydligt. Men det var inte så mycket annat som var nytt utan det var snarare en påminnelse om att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det var mer ett förtydligande av budskapet nu inför påsken. Se presskonferensen här

Ingen bör resa under påsken och att det är viktigt att nu strikt hålla sig till maxgränsen för publika sammanhang om 50 personer. De vädjar också till alla religiösa samfund, som har påsken som en stor högtid, att inte samlas i kyrkor och andra lokaler just nu. 

Köpcentrum ska som sagt begränsa antal kunder som vistas i butiker samtidigt. Idrotten ska också begränsa närkontakt i sina sporter, där närkontakt är en del av sporten är det viktigt att ändra träningen just nu. De rekommenderar också att skjuta upp idrottsevenemang eller strikt begränsa antal personer som deltar i aktiviteten. 

I övrigt gäller samma rekommendationer som förut att stanna hemma vid minsta tecken på symtom av förkylning eller feber. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT