QSM. Foto: Engcon.

Feb 18, 2019

Redo för serietillverkning: Nyhet från Engcon ger överlägsen enkelhet


Nu lämnar det nya slanglösa modulsystemet och högflödessviveln prototypstadiet för serieproduktion.

 

Våren 2018 visade Engcon upp en unik modulkonstruktion där det automatiska oljekopplingssystemet EC-Oil och hydraulanslutningar för gripkasetten GRD samt sopvalsen SWD kan eftermonteras helt utan slangar. Nu meddelar Engcon att de är redo att övergå från prototyp och förseriestadiet till serietillverkning.

Den slangfria konstruktionen ger en överlägsen enkelhet samt ett ”rent” redskapsfäste. Eftermontering av Engcons automatiska oljekopplingssystem, EC-Oil blir enkel eftersom blocken skruvas fast utan slangdragning. Lika enkelt är det att utan slang installera och eftermontera kopplingarna till Engcons nya löstagbara, samt eftermonterbara gripkassett GRD samt sopvals SWD.

Ny högflödessvivel
Parallellt med framtagandet av det nya modulbyggda redskapsfästet har Engcon utvecklat en ny högflödessvivel som tillåter hydraulflöden upp till 200 l/min. Något som uppnås genom att ”direktmata” hydraulfunktionen utan att gå genom tiltrotatorns ventiler. Den nya högflödessviveln har också en separat läckoljekanal vilket gör det möjligt att köra läckolja via tiltrotatorn. Dessutom är Engcons nya svivel byggd för tryck upp till 350 bar.

– Den här utvecklingen ingår i vårt unika modultänkande där vi erbjuder en basprodukt och sedan kan våra kunder enkelt lägga till ytterligare funktioner i efterhand. Dessutom eliminerar vi problemen med läckande slangar som rör sig i redskapsfästet, säger Fredrik Jonsson, utvecklingschef på Engcon Group.

Serieleverans 2019
Serieleverans av de modulbyggda redskapsfästen i storleken QS60 för EC214 och EC219 sker från och med januari 2019 på den nordiska marknaden och på övriga marknader från och med maj 2019.

Serielevereras av QS70 för EC233 sker på nordiska marknaden från och med januari 2019 och på övriga marknader från och med juli 2019.

Serieleverans av QS70 för EC226 sker på nordiska marknaden från och med mars 2019 och på övriga marknader oktober 2019.

engcon är världsledande tillverkare av tiltrotatorer (grävmaskinens handled) och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners flexibilitet, precision och säkerhet. 

engcon är en större koncern bestående av moderbolaget engcon Holding AB med säte i Strömsund, Sverige och utöver det ansvarar 9 säljbolag för försäljningen i sina respektive marknader Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Nordamerika (USA och Kanada) och för övriga marknader ansvarar engcon International. engcon-gruppen omsatte 2017 ca 1000 Msek med ca: 250 anställda. engcon grundades 1990. www.engcon.com
 • Jan 29, 2020

  Latour förvärvar

  Nyheter Köper en ledande tillverkare av elektriska drivaggregat.
  97
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Hur digitaliserad är svetsning?

  Vi har börjat vänja oss vid digitala verktyg i tillverkningsindustrin med en ständig tillströmning av smarta lösningar, men hur smart är svetsningen idag? Vi frågar Marcus Lyberg på Nitator Stainless Steel.
  123