Mar 23, 2018

Stärkta samarbeten och fler affärer mellan svensk och italiensk industri


Just nu går MECSPE - Italiens stora industrimässa i Parma. Nätverket Qimtek är på plats och i samarbete med Italian Trade Agency ska relationerna mellan svensk och italiensk industri stärkas.

Italiensk industri har en lång tradition av tillverkning. MECSPE, Italiens stora industrimässa i Parma är just nu i full gång. Staden som kanske är mest känd för sin skinka ligger även i en region med många tillverkningsindustrier.

Nätverket Qimtek är på plats och i ett samarbete med Italian Trade Agency ska nu relationerna stärkas och skapa samarbeten mellan svensk och italiensk industri. 

Nätverket Qimtek höll tidigare idag en presentation på plats i Parma. Ett 30-tal företag var på plats.

Davide Colombo från Italiens utrikesdepartement är på plats och håller ett kort anförande om en början på ett gott samarbete. Sara Di Baggio från Italien Trade Agency, har en stor del i Qimteks besök här i Italien och Sara översätter presentationen exemplariskt till italienska för de samlade företagen.

Hans Wigart, vd för Qimtek, presenterade Qimteks Nätverk och de visioner som finns för att samla Europas industri i Nätverket.

Det ger en digital möjlighet för företag att lättare växa utanför sina egna gränser, säger Hans, ”det är viktigt med samarbeten över gränserna och Italien har en fin tillverkningsindustri” med gamla anor och högteknologiska metoder.

Ett intressant besök här i Italiens industriregion och samarbetet kan kanske även locka både inköpare och leverantörer till vår egna Elmia Subcontractor i november.

Svensk Verkstad Media från Parma.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT