prototal skyddsvisir

Skyddsvisir. Foto: Prototal.

Mar 26, 2020

Prototal serietillverkar 3D-printade skyddsvisir


"Låt oss alla göra allt vad vi överhuvudtaget kan för att stoppa COVID-19." Så tänkte Prototal och i måndags fick de godkänt av sjukvården.


Med inställningen att bidra till att minska effekterna av spridningen av coronaviruset, använda prototyptillverkaren och 3D-printföretaget Prototal i xx helgen till att utveckla några möjliga prototyper på skyddsvisir för sjukvården. I måndags fick företaget dem verifierade av sjukvården och nu har serietillverkning startat.

Leveranser kommer ske till både sjukhus, vårdcentraler och tandläkare.

-Vi har fått många förfrågningar på denna typen av produkter och med den mycket stora kapacitet som vi har inom 3d-printning kan vi omgående börja tillverka detaljer, säger Prototals marknadschef Jonas Sandwall.

-Vi är ju också lång erfarenhet av att leverera medicintekniska produkter tillverkade med 3d-printing då vi som ett av få företag inom 3d-printing är certifierade enligt ISO13485.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37