Foto: Prototal.

Mar 12, 2019

Prototal uppgraderar maskinparken


-Möjligheten att löpande kunna erhålla produktionsdetaljer ett fåtal dagar efter order ger hög flexibilitet för våra kunder, säger Jonas Sandwall.

Under hösten 2017 installerade Prototal i Jönköping sin första HP Multi Jet Fusion 4200, detta då som ett ytterligare ett steg på resan mot digital tillverkning av plastkomponenter. I mars 2018 investerades i ytterligare två system.

Prototal har nyligen, som enda servicebyrå i Skandinavien, uppgraderat MJF-systemen till benämningen 4210.

Den fysiska hårdvaran är oförändrad, uppgraderingen ger istället möjlighet till avsevärt förbättrad produktionsekonomi.

-Marknaden har verkligen tagit till sig av alla fördelar med MJF-teknik. Möjligheten att löpande kunna erhålla produktionsdetaljer ett fåtal dagar efter order ger hög flexibilitet för våra kunder, säger en nöjd Jonas Sandwall, marknadsansvarig på Prototal.
 • Sep 23, 2019

  Volvo och Högskolan utbildar framtidens ledare

  Arbetsliv Sedan 2017 samarbetar Volvo med Högskolan i Skövde kring en uppdragsutbildning för att vidareutbilda ledare och i våras avslutade de första Volvostudenterna sina studier. 
  10
 • Sep 23, 2019

  "Nej till ett no-deal Brexit"

  Nyheter Europas ledande fordonsrepresentanter varnar nu i ett gemensamt uttalande för katastrofala konsekvenser av en "no deal" Brexit.
  395
 • Sep 23, 2019

  Hammerglass expanderar

  Nyheter Etablerar dotterbolag och rekryterar. Plockar affärsansvarig från Thyssenkrupp.
  98
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Gemek Reportage

  Verkstadstrion startar eget

  Med automation och robotlösningar som huvudinriktning startar de om verkstaden i Ljusdal och jobben har redan börjat redan trilla in.
  518