Foto: Prototal.

Mar 12, 2019

Prototal uppgraderar maskinparken


-Möjligheten att löpande kunna erhålla produktionsdetaljer ett fåtal dagar efter order ger hög flexibilitet för våra kunder, säger Jonas Sandwall.

Under hösten 2017 installerade Prototal i Jönköping sin första HP Multi Jet Fusion 4200, detta då som ett ytterligare ett steg på resan mot digital tillverkning av plastkomponenter. I mars 2018 investerades i ytterligare två system.

Prototal har nyligen, som enda servicebyrå i Skandinavien, uppgraderat MJF-systemen till benämningen 4210.

Den fysiska hårdvaran är oförändrad, uppgraderingen ger istället möjlighet till avsevärt förbättrad produktionsekonomi.

-Marknaden har verkligen tagit till sig av alla fördelar med MJF-teknik. Möjligheten att löpande kunna erhålla produktionsdetaljer ett fåtal dagar efter order ger hög flexibilitet för våra kunder, säger en nöjd Jonas Sandwall, marknadsansvarig på Prototal.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  13