Foto: Prototal.

Sep 13, 2019

Växande efterfrågan på additiv tillverkning


Prototal växlar upp maskinparken ytterligare och driftsätter nya maskiner.

Nu tar Prototal ytterligare ett steg på resan mot digital tillverkning av plastkomponenter och driftsätter sin fjärde Multi Jet Fusion 4210 3D-printer. Huvudanledningen till investeringen är att möta den fortsatt ökande efterfrågan samt för att kunna erbjuda kunderna ett nytt material.

Det är idag en betydande andel av detaljerna, som produceras i företagets MJF-maskiner, som är riktiga seriedetaljer. Detta ofta i antal upp till flera 1000-tals enheter. För att kunna erbjuda korta leveranstider måste stor kapacitet finnas tillgänglig, därav investeringen.

I den nya maskinen kommer ett helt nytt glasfyllt polyamidmaterial att erbjudas. Med materialet PA12GB uppnås en ökad vridstyvhet med upp till +65 % jämfört med den ofyllda polyamiden, vilket är idealiskt i många applikationer.

Prototal investerar i automatiserade efterbehandlingsutrustningar

För att effektivisera produktionen av den ökande mängden 3d-printade detaljer har Prototal även investerat i automatiserade blästrings- och infärgningsutrustningar. Med tekniken kan flera hundra olika kulörer erhållas. Prototal lagerför vissa standardkulörer men systemet möjliggör infärgning även i kundunika färger. Investeringen har även kompletterats med en särskild ytbehandlingsutrustning som gör ytan finare och mer reptålig. Som ett resultat av detta kan detaljerna nu i högre utsträckning även användas i synliga applikationer.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    38