Proton

Från vänster Stefan Gustafsson Ledell, vd Proton Technology, Simon Oberhauser, vd InnCoa and Joakim Ekström, Technical Sales Manager Proton Technology. Foto: Proton Technology.

Jun 26, 2019

Proton Technology satsar på europeiska marknaden


Ingår nytt partnerskap för att stärka erbjudandet mot framförallt tyska fordonsindustrin.

Bankerydsbaserade Proton Technology stärker sin marknadsposition i Europa genom att ingå i ett strategiskt partnerskap med det tyska företaget InnCoa GmbH. Syftet är att stärka marknadssegmentet i Europa, framförallt mot den tyska fordonsindustrin.

− Vi har redan idag nära samarbete med globala företag som Ikea, Scania och Volvo. Partnerskapet är ett strategisk steg att närma sig den europeiska fordonsindustrin. InnCoa är en perfekt partner för oss, med expertis inom korrosion och en bred kunskap om den europeiska marknaden, säger Stefan Gustafsson Ledell, vd Proton Technology.

Det här betyder att Proton Technology nu breddar och expanderar sina tjänster för korrosionsprovning, mot exempelvis VW PV1210 och andra cykliska fukttester, som nya VDA 233-102.

Proton Technology strävar efter att bli en global partner inom ytteknik, där det tyska partnerskap kommer att stärka både nya och befintliga kunder.

InnCoa GmbH, utanför Munchen, fokuserar på yt- och materialteknik, men är framförallt specialiserade på korrosion. InnCoa GmbH arbetar med kunder som Audi, BMW och Siemens.

− Det här partnerskapet är väldigt viktigt för oss. Proton Technology har ett väl inarbetat arbetssätt vilket bland annat innebär väldigt korta ledtider. Det är mycket mera effektivt än vad liknande labb i Tyskland har. Proton Technologys kvalitet och kunskap om standardiserade korrosionsprovningar håller världsklass. Dessutom behöver vi som företag mera kunskap om den nordiska marknaden, vilket gör Proton Technology till en perfekt matchning för oss. Vi stärker varandras tjänster genom att ingå i det här partnerskapet, säger Simon Oberhauser, vd för InnCoa GmbH.
  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  174
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ökad rörlighet och minskat slitage

  Påklädnaden säljs i ett grundutförande vilket innebär att slangpaketet som fästs vid roboten är tomt, med möjlighet att beställa kablage för luft, I/O och annan kommunikation separat.
  4