Samarbetet mellan Proton Technology och Svensk Pulverlackteknisk förening, SPF, går ut på att höja svenska företags kompetensnivå kring ytbehandling och specifikt pulverlack. Foto: Proton Technology.

Mar 22, 2019

Proton Technology stärker samarbetet med Svensk Pulverlackteknisk förening


Bankerydsbaserade Proton Technology stärker våren 2019 samarbetet med ytbehandlingsbranschen genom att skriva ett samarbetsavtal med branschföreningen SPF, Svensk Pulverlackteknisk Förening.

 

Proton Technology och SPF ser samarbetat som en viktig milstolpe i att öka konkurrenskraften för svensk ytbehandlingsindustri. Samarbetet går ut på att höja svenska företags kompetensnivå kring ytbehandling och specifikt pulverlack. Detta sker genom att erbjuda branschen rätt förutsättningar i form av kurser på olika nivåer, samt att enklare och mer kostnadseffektivt verifiera sina processer.

- Levererar man idag till exempelvis fordonsindustrin, ställs otroligt höga krav på kvalitet och leveranstid. Det kan vara svårt för det enskilda företaget och reda ut exakt vad som gäller och där kan vi hjälpa till, säger Joakim Ekström, Technical Sales Manager på Proton Technology.

Stefan Gustafsson Ledell, CEO Proton Technology fortsätter, - Proton Technology har en långsiktig plan att vara ett globalt kunskapsföretag. Genom att snabbt och kostnadseffektivt verifiera ytbehandlingsprocessen och produktkvaliteten, medverkar vi till att göra svensk industri mer konkurrenskraftig. Det är vår mission!

- Som många andra branscher står denna bransch inför stora utmaningar. Det handlar exempelvis om att göra branschen mer lönsam och mer attraktiv för framtidens medarbetare. Detta samarbete ser vi som ett naturligt steg i rätt riktning, säger Stefan Hjort, ordförande i Svensk Pulverlackteknisk förening, SPF.

Svensk Pulverlackteknisk förening, är en branschförening för svenska pulverlackföretag. Syftet är att sprida kunskap om pulverlackering och vidareutveckla branschen. Detta sker t.ex. genom medlemsblad, konferenser, studieresor och utbildningsinsatser. Läs mer om oss på spfpulverlack.se

Proton Technology, är ett tjänste- och kunskapsföretag inom ytteknik. Bolaget tillhandahåller bl.a. ackrediterat laboratorium med specialisering på korrosionsprovning, ett utrustat materiallaboratorium samt öppna och företagsanpassade kurser inom ytteknik och korrosion. Läs mer om oss på protontechnology.se
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • dmgmori Reportage

  Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

  Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
  217

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  17