CNC Mill Carousel, Foto: Protolabs.

Jun 12, 2020

Protolabs lanserar ny tjänst - CNC-frästa delar från stora block på bara en dag


Allt viktigare att snabbt komma ut på marknaden med nya produkter.

Protolabs har lanserat en ny tjänst för snabb CNC-bearbetning av delar tillverkade i aluminium 6082 från stora block.

Daniel Evans, produktionsingenjör på Protolabs säger:

– Kunder kommer till oss för att vi tillförlitligt kan tillverka och leverera delar, i en stor mängd metaller och plastmaterial, betydligt snabbare än andra leverantörer. Att vi nu även kan erbjuda CNC-fräsning i aluminium 6082 från stora block, innebär att de kan använda den här snabba prototyp- och tillverkningstjänsen för ännu fler av sina projekt.

– Tjänsten används typiskt för prototyper eller tillverkning av delar i små volymer. Eftersom det blir allt viktigare att snabbt komma ut på marknaden med nya produkter, kan vi här hjälpa kunder få en ordentlig konkurrensfördel, fortsätter han.

CNC-fräsning är också tillgängligt i mer än 30 plastmaterial av hög kvalitet och metallmaterial i mindre blockstorlekar för indexerad fräsning med 3 och 5 axlar. Företaget kan tillverka och skicka allt från en enda del till över 200 delar på bara 1 till 3 arbetsdagar.

Tjänsten börjar med att kunden laddar upp sin CAD-ritning i företagets automatiserade offertsystem där egenutvecklad programvara analyserar designen utifrån tillverkningsbarhet. Resultatet, som är klart inom bara några timmar, är en offert samt eventuell information om någon del av designen behöver ritas om. Efter godkännande skickas den färdiga CAD-ritningen till tillverkningen.

Daniel Evans fortsätter:

Vi har strömlinjeformat vår tillverkning och prototyptjänst i så hög grad, att vi kan tillverka delar från första design till leverans, på kortare tid än det tar de flesta leverantörer att ta fram och skicka en offert. En av anledningarna till att vi kan vara så snabba, är vårt automatiserade system för designanalys och offerering. Vi har applikationsingenjörer som kan ge råd till kunderna om det behövs, men den här automatiserade processen bidrar till att vi kan leverera mycket snabbare än andra.

Förutom CNC-fräsning tillverkar Protolabs även delar med den senaste 3D-printteknologin och med snabb formsprutning, också här med samma snabba leveranstider.

För ytterligare information om Protolabs nya tjänst för CNC-fräsning i stora block gå till: https://www.protolabs.se/

Här kan du ladda ner högupplösta bilder

Protolabs automatiserade offertsystem och egenutvecklade programvara översätter digitala 3D CAD-modeller till instruktioner för produktionsutrustning där tillverkningen sker i hög hastighet. Delar kan därmed levereras på 1-15 dagar. Företaget har tre huvudsakliga tjänsteområden: formsprutning, CNC-bearbetning och 3D-printing (additiv tillverkning).

För ytterligare information gå till: https://www.protolabs.se/

CNCLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT