Nov 15, 2016

PROMETEC lanserar PROMOS 3+


PROMETEC, en tillverkare av övervakningslösningar för bearbetningsprocesser och en del av Sandvik Coromant, lanserar sitt nya system för maskin- och processövervakning.

Den här avancerade uppkopplingslösningen, som ger en första inblick i Big Data-världen och Industrial Internet of Things (IIoT), anses vara en viktig komponent för Sandvik Coromants Industry 4.0-initiativ.

PROMOS 3+, som är en förfining av det framgångsrika systemet PROMOS 2, ger ännu bättre processäkerhet vid bearbetning. Som övervakningssystem säkerställer det att rätt verktyg finns på plats och att processen slutförs inom de angivna parametrarna.

”PROMOS 3+ stannar maskinen om verktyget saknas, går sönder eller kolliderar med arbetsstycket”, förklarar Klaus Kristoffel, VD för Prometec. “Om arbetsprocessen avviker från de angivna parametrarna så åtgärdar systemet detta. Dessutom är PROMOS 3+ skräddarsytt efter användarnas behov och varnar för kommande verktygsförslitning eller verktygsbrott.”

Övervakningssystemet PROMOS 3+ har kontinuerlig kommunikation med maskinen. Det får signaler antingen direkt från maskinens digitala data, eller från sensorer som övervakar parametrar som kraft, strukturrelaterat ljud eller aktiv effekt gentemot gränsvärden. Bland systemets fördelar märks förbättrad processäkerhet, längre skärlivslängd och garanterad komponentkvalitet. Dessutom är det mindre risk för skärbrott, och mindre risk för skador vid en ev. kollision. Resultatet av dessa fördelar är att de mekaniska verkstäderna också minimerar sin stilleståndstid, samtidigt som möjligheten till obemannad bearbetning ökar.

Med PROMETECs Compact Monitor, intelligenta vibrationsgivare och kostnadseffektiva kontrolldelar skapas en ekonomisk kollisionsdetektor som kan skalas till en heltäckande övervakningslösning på fler nivåer och i flera kanaler. Andra fördelar med det modulära PROMOS 3+ är att det är helt oberoende av specifika kontrolltyper, att de kompakta hårdvarumodulerna kräver lite utrymme i kopplingsskåp (alla anslutningar och displayer sitter framtill), att installation och konfiguration går snabbt och enkelt och att det krävs mycket lite utbildning tack vare de automatiserade funktionerna för anpassning till kundernas system.
  • Aug 10, 2020

    AH Automation får ny ägare

    Branschnytt "Rätt positionerade automationsbolag kommer ha synnerligen goda framtidsutsikter," kommenterar tillträdande ordförande.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT