Foto: Profilgruppen.

Mar 23, 2020

ProfilGruppen korttidspermitterar


Flertalet kunder har stängt verksamheten på grund av materialbrist och personalbrist.

Ett flertal av ProfilGruppens kunder har tillfälligt stängt ner sina produktionsenheter på grund av materialbrist och personalbrist som orsakats av den pågående corona-pandemin. I den här situationen viker ProfilGruppens orderingång och beläggning kraftigt och företaget tvingas till åtgärder. ProfilGruppen beslutade under måndagen att påbörja korttidspermittering av samtliga anställda.

I en överenskommelse med de fackliga organisationerna inleds nu korttidspermitteringar. Personalen kommer att permitteras på 60 procent redan från innevarande vecka. Tillfälliga anställningar avslutas.

Åtgärderna gäller tills vidare och det går inte att idag bedöma när de kommer att avbrytas. Kapacitet kommer att finnas för att leverera enligt plan till de kunder som så önskar. ProfilGruppen kommer att ha beredskap att mycket snabbt öka kapaciteten igen då efterfrågan ökar.

Fredrik Zöögling, vd och koncernchef kommenterar:

-Det som händer i omvärlden tvingar oss att agera här och nu för att skapa förutsättningar för konkurrenskraft på längre sikt. Det är mycket viktigt för oss att behålla de engagerade och kompetenta medarbetare vi har för att kunna serva befintliga och kommande kunder på samma höga nivå både under denna tuffa period och när efterfrågan återkommer.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37