Foto: Toyota Material Handling.

Nov 21, 2019

Prisvärd ledtruck för enklare hantering


Toyota Material Handling Sweden presenterar en ny modell till låglyftarserien BT Levio.

LPE200 Basic är en robust, smidig ledtruck perfekt för att förflytta gods upp till 2000 kg, med ett smalt och kort chassi och som kan väljas i hastigheterna 6 alternativt 7,5 km/h.

”Truckmodellen är framtagen för kunder med låg till medium intensiv hantering, och är ett bra prisvärt alternativ till övriga ledtruckar på marknaden, såväl begagnade som nya. Fortfarande har ledtrucken samma höga kvalitet som övriga truckar i Toyotas sortiment” säger Susanne Wallgren, produktchef lagertruckar hos Toyota Material Handling Sweden.

Trucken kommer med en fjädrande ståplattform och kan väljas med eller utan grindar som förarskydd. Servostyrning finns som tillval.

LPE200 Basic är utrustad med Toyotas ergonomiska styrhandtag, centralt placerad för bästa manövrerbarhet och med bra förarreglage som är enligt Toyotastandard.
Med förarreglagen kommer även Toyotas ”Click-to-creep” – en enkel funktion för krypkörning som fungerar även när handtaget är i uppfällt läge och som underlättar manövrering i trånga utrymmen.

Trucken startas enkelt med pinkod för bästa säkerhet och ger dessutom möjlighet för individuella anpassade förarinställningar. Vid användning i offentlig miljö, exempelvis varuhus, rekommenderas den automatiska avstängningen som kan ställas in efter önskad tid.

Som övriga Toyotatruckar är detta en så kallad ”Smart Truck” med telematics och krocksensor och förberedd för fleet managementtjänsten I-Site, som gör att kunden enkelt kan följa sin körning och användningsintensitet, med mera.

”Vi rekommenderar denna modell för transporthantering i exempelvis mindre lager, industrier, butiker/dagligvaruhandel och enklare lastning/lossning”, avslutar Susanne Wallgren.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  76
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37