Peter Landquist. Foto: CTT Systems.

Mar 21, 2018

Prestigeaffär till CTT Systems


Nyköpingsföretaget ska utrusta Boeing och Airbus.

CTT SYSTEMS AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör härmed Cair™ VIP beställningar från AMAC till en Boeing BBJ747-8 och en Airbus ACJ320neo.

Båda VIP-flygplanen utrustas för att höja luftfuktigheten i hela VIP-flygplanskabinen, vilket kräver åtta respektive två luftfuktare. Projektet kommer att intäktsföras under 2018. Ordervärdet uppgår till 13,7 MSEK baserat på listpris.

De här två kabinbefuktningsprojekten utgör det 87:e respektive 88:e beställningen av Cair™ VIP till Airbus ACJ och Boeing BBJ flygplan.

-Vi är tacksamma för dessa prestigeprojekt, kommenterar Peter Landquist, Försäljnings- & Marknadschef på CTT Systems. Det blir vår sjunde BBJ747-8 och vår allra första ACJ320neo.

AMAC Aerospace är mycket glada att arbeta med CTT. Kabinbefuktning är ett vanligt önskemål hos våra VIP-kunder som värdesätter hälsa, välbefinnande och välbehag.

CTT Systems luftfuktare upprätthåller den relativa luftfuktigheten på en för människan komfortabel nivå runt 20 procent.

En högre luftfuktighet på långdistansflygningar reducerar problem med torr luft (torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar) och förbättrar välmående och sömn. Luftfuktarna bygger på så kallad evaporativ befuktning som effektivt hindrar spridning av bakterier. VIP-Systemet inkluderar aktivt skydd mot kondensationsproblem.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT