Elmia Subcontractor var en given plats för oss att lansera GLS Industries, vd Jens Petersson (tv) och marknadschef Anders Larsson (th)

Elmia Subcontractor var en given plats för oss att lansera GLS Industries, säger vd Jens Petersson (tv) och marknadschef Anders Larsson (th). Foto: Elmia Subcontractor.

Nov 15, 2019

Premiär på Elmia för ny koncern inom plåtbearbetning


Företagen från Gnosjö, Värnamo och Ljungby kompletterar varandra och siktar nu på att bli Europas starkaste aktör inom plåtbearbetning.


En helt ny industrikoncern har tagit klivet ut i rampljuset. GLS Industries siktar på att bli Europas starkaste aktör inom plåtbearbetning.
– Tillsammans når vi högre och längre! säger vd Jens Petersson.

Bakom GLS Industries döljer sig tre väl etablerade bolag. Gnosjö Laserstans har under åren expanderat verksamheten rejält, både internt med maskininvesteringar och tillbyggen – och genom förvärv av OG Teknik i Värnamo samt Henjo i Ljungby.

I den nya gemensamma GLS Industries spänner registret över allt från bockad tunnplåt till avancerad plåtbearbetning, från kortare serier till högvolymsproduktion fördelat på tre produktionsenheter.

I Gnosjö är man starka inom tunnplåt och höga volymer, i Värnamo ligger fokus på mellansegmentet i tjocklek samt möjlighet till snabba ställ för lågserieproduktion. Anläggningen i Ljungby levererar större och kraftigare detaljer till tung industri.

– Tillsammans är vi otroligt kompletta och starkare än någonsin. Visionen är att vi ska bli Europas ledande plåtbearbetare, säger Jens Petersson.

Under året som gått har man jobbat intensivt för att sy ihop organisationerna och hitta rätt synergier – allt med november som målsnöre. Valet föll nämligen på Elmia Subcontractor som platsen för lansering av GLS Industries, och uppmärksamheten har inte saknats under mässdagarna.

– Det har varit ett väldigt bra drag. Vi märker att många stora aktörer är intresserade av oss på ett helt annat sätt än tidigare. Tillsammans har vi mer muskler och större maskinkapacitet än någonsin, konstaterar Anders Larsson, marknadschef GLS Industries.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT