Skiss över Automation Regions och Svenska Mässans automationspaviljong vid Hannovermässan, 1-5 april 2019. Foto: Automation Region.

Mar 21, 2019

Premiär för Automation Region och Svenska Mässan i Hannover


Tillsammans bygger de upp en automationspaviljong med tio svenska företag.

 

Automationsnationen gästar Hannover Hannover Messe, världens största industrimässa. Automationspaviljongen blir ett skyltfönster för svensk kompetens och tradition av samverkan och innovation.

– Vi vill vara med och synliggöra den svenska automationsindustrin som i många avseenden är världsledande, säger Catarina Berglund, processledare på Automation Region. Tillsammans med Svenska Mässan och våra företag skapar vi förutsättningar för nya affärer och innovativa samarbeten som även omfattar andra svenska styrkeområden än automation.

Automationspaviljongen utgörs av en drygt 100 kvadratmeter stor, öppen yta i Hannovermässans hall 11. Paviljongen rymmer en cafédel med spelhörna, där besökarna kan ta del av en virtuell upplevelse eller mötas över en kopp kaffe. Det finns också en scen där de utställande företagen och inbjudna gäster presenterar goda exempel och diskuterar smarta lösningar. Scenprogrammet rymmer bland annat:

  • Startup Hour och Automation Demo – våra utställande företag presenterar sina produkter och lösningar
  • Invest Smart, Invest Sustainable and Invest Sweden – samtal om möjligheter att investera i Sverige, med Business Sweden och Invest Stockholm
  • Research Brokerage Event – möjligheter för internationell forskningssamverkan inom industriell it och automation

Tisdag till torsdag arrangeras mingel i paviljongen – antingen på morgonen, under lunchen eller på eftermiddagen. Syftet är att skapa en naturlig mötesplats för svenska automationsföretag som är på plats på mässan, och samtidigt stimulera till nya kontakter med internationella bolag.

Tio svenska företag medverkar som utställare i automationspaviljongen. I ett kompakt format möter besökarna representanter från den svenska automationsbranschen, aktörer som var och en visar upp sitt unika bidrag till framtidens smarta industri. Tre exempel:

  • Ekkono demonstrerar med hjälp av ett leksakståg sin innovativa mjukvara för edge machine learning. Efter ett fåtal varv har tåget lärt sig banan och kan detektera avvikelser om någonting ändras eller går fel.
  • Unibap demonstrerar automatisk kvalitetsavsyning med robotik för på- och avhängning av detaljer på en transportbana i rörelse. Ett seendesystem kontrollerar varje produkt som passerar och informerar roboten om detaljer som är defekta och därmed ska sorteras bort ur flödet.
  • Gleechi visar sin mjukvara som möjliggör realistisk representation av mänskliga handrörelser och naturliga grepp i en virtuell miljö. En operatör kan till exempel kliva in i en virtuell fabriksmiljö och träna på ett moment som är känsligt för produktionen.

Välkommen att besöka automationspaviljongen på Hannovermässan den 1-5 april, vi finns i monter E64 i hall 11.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT