Foto: API AXXOS.

Feb 19, 2018

Premiär för API AXXOS på Underhållsmässan


Visar en bred lösning för att förbättra driftsäkerhet, effektivitet och produktivitet i industrianläggningar.

Underhållssystemet API PRO ger en effektiv digitaliserad underhållsprocess. Genom att följa upp maskinerna med AXXOS OEE får kunderna faktaunderlag för förbättringsåtgärder. Kunder som använder båda lösningarna får bland annat en förenklad process för felrapportering till underhållssystemet, effektiva lösningar för operatörsunderhåll samt öppnar möjligheten för att arbeta med prediktivt underhåll baserat på aktuella produktionsdata.

”Vi erbjuder våra kunder möjlighet att ta full kontroll över sina anläggningstillgångar och hur effektivt de utnyttjas. Vi har bra verktyg för ett mobilt arbetssätt och möjlighet att integrera med till exempel ERP-system samt stöd för utvecklingen mot Industri 4.0. Vi ser fram emot att träffa publiken på Underhåll”, säger Michael Ries, CEO, API – AXXOS.

Nyheter på mässan

API PRO och AXXOS OEE utvecklas ständigt och under mässan visar företaget en rad nyheter i båda produkterna förutom standardintegrationen som är en nyhet som tillför stort kundvärde. API PRO har bland annat ny modul för hantering av arbetstillstånd vid kritiskt underhållsarbete och en förbättrad mobilapp med återkoppling av ronder. Nytt är också att API PRO är certifierat för integration med SAP. Andon är en ny modul i AXXOS OEE med manuellt och automatiskt aktiverade varningar till arbetsstationer, tv-skärmar och mobila enheter. AXXOS OEE har också förbättrat stöd för hantering och rapportering av operatörsunderhåll samt kvalitetskontroll som utförs av operatörer. Dessutom uppfräschat grafiskt utseende.

API PRO Underhållssystem

API PRO underhållssystem är ett flexibelt, moduluppbyggt underhållssystem som växer med behovet i organisationen.

API PRO har utvecklats för att ge stöd för en digitaliserad kostnadseffektiv underhållsprocess som ger full kontroll över anläggningstillgångarna. Med API PRO kan företaget säkra driftsäkerheten, undvika kostsamma stillestånd, öka anläggningens prestanda och få bättre produktivitet. Stöd för behovet av viktiga nyckeltal och analys av underhållsrelaterade data skapar förutsättningarna för att optimera underhålls- och inköpsprocesserna såväl som produktionen.

AXXOS OEE är ett standardiserat produktionsuppföljningssystem som erbjuder en kombination av övervakning, analys och visualisering. Systemet sätter fokus på effektivitet och skapar en solid grund för förbättringar. Rättfram och kostnadseffektiv anslutning av maskiner är det viktiga första steget i att följa upp hur produktionen går. AXXOS OEE ger också verktygen för att göra produktionsdata tillgänglig där den behövs för att ge fullständig kontroll över hur en anläggning presterar och en effektiv förbättringsprocess. 

AXXOS blev en del av API Group under 2016. API Maintenance Systems utvecklar, marknadsför och supporterar programvaran API PRO och har under de senaste 20 åren, i konkurrens med stora multinationella IT-företag etablerat en stark position som leverantör av EAM –system (Enterprise Asset Management). Bland kunderna finns flera av de största varumärkena inom livsmedels/dryckes-, läkemedels-, process- och tillverkningsindustrin. Tillsammans erbjuder AXXOS OEE och API PRO ett komplett systemstöd för effektiv och tillförlitlig produktionen samt för effektivt arbete med förbättringar såväl som en effektiv underhållsprocess.

API - AXXOS har huvudkontor i Köpenhamn. Företagskoncernen har mer än 1 000 kunder på en global marknad och lokala kontor i 10 länder. I Sverige finns företaget i Göteborg, Jönköping, Karlstad, Strägnäs och Skellefteå. 
 • Aug 20, 2019

  Han ska lösa ingenjörsbristen

  Arbetsliv Det nya affärsområdet blir en viktig kugge för att lösa bristen på mer specialiserade ingenjörer hos Clockworks kunder.
  9
 • Aug 20, 2019

  Okuma till stora scenen på EMO

  Branschnytt Bland lösningarna för form- och verkygsindustrin är en av höjdpunkterna en nyutvecklad portalmaskin för 5-sidig precisionsbearbetning av stora arbetsstycken.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT