Polestar Chengdu-1

Polestar öppnar produktionsanläggning i Chengdu Kina. Foto: Polestar.

Aug 27, 2019

Nu öppnar Polestar sin produktionsanläggning i Kina


I exklusiv tillverkningsmiljö ska 500 elektriska prestanda-hybrider med kolfiberchassi tillverkas årligen. Titta in i fabriken.

Polestar öppnar i dag sin första produktionsanläggning i Chengdu i Kina. Polestar tillkännager även sin World Manufacturing Identifier, som innebär varumärkets officiella erkännande som fristående bilföretag.

Polestars nya Production Centre i Chengdu kommer att tillverka Polestar 1 – en exklusiv elektrisk prestanda-hybrid med chassi av kolfiber - i 500 exemplar per år.

Anläggningen, som har slutförts enligt tidtabell, kommer att tillverka fordon för såväl den kinesiska marknaden som globala exportmarknader, och där de första leveranserna till kund förväntas ske före utgången av 2019.

Polestar 1, med sina 600 hästkrafter och ett vridmoment på 1 000 Nm, blir det exklusivaste nya elfordonet att tillverkas i Kina, som är världens största marknad för elfordon. 

Thomas Ingenlath, vd för Polestar:
– Här i Chengdu tillverkar vi inte bara en förstklassig hybrid-elektrisk prestandabil. Vi har också skapat en inspirerande tillverkningsmiljö, en suverän arbetsplats och plats att besöka. Den speglar verkligen vad varumärket Polestar står för.

– Vi lovade att vår första produktionsanläggning skulle stå klar 2019, vi lovade att vi skulle leverera bilar i år, och vi lovade att vi skulle göra saker och ting på ett annorlunda sätt – och än en gång håller vi våra löften. Detta är ett enormt stolt ögonblick för hela teamet på Polestar, fortsätter han.

Polestar Production Centre har som mål att vara en av de mest miljövänliga bilfabrikerna i Kina. I linje med dessa ambitioner, och förväntad först senare under 2019, har anläggningen utformats med målet att uppnå guldstatus i de globalt erkända LEED-klassningarna (Leadership in Energy and Environmental Design). LEED-klassningen föreskriver en helhetssyn, vilket utmanade teamet att arbeta uteslutande med leverantörer som tillämpar en miljömässigt ansvarsfull strategi.

Den nya produktionsanläggningen i Chengdu, designad av arkitektur- och designföretaget Snøhetta, inkluderar en testbana och ett inglasat atrium med panoramautsikt över fabriksgolvet.

– Att designa Polestars första produktionsanläggning har varit ett utmanande och extremt givande projekt för oss, säger Snøhettas medgrundare, Kjetil Trædal Thorsen.

Fem hundra Polestar 1-bilar beräknas byggas per år vid den nya anläggningen i Chengdu, med totalt 1 500 bilar inplanerade under en treårig produktionscykel. 

Byggandet av Polestar 1 i Chengdu kommer att följas av byggandet av Polestar 2 i Luqiao, Kina, i början av 2020.

Bokningar för Polestar 1 och 2 kan göras på www.polestar.com.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  346
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  428

 • Teknik

  Nya ATOS 5 Airfoil

  GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer.
  14
 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  29