Polestar Engineered. Foto: Volvo Cars.

Apr 24, 2019

Nya exklusiva laddhybrider i begränsad upplaga från Volvo


Sverigepremiär för Polestar Engineered utvecklade av Polestar, byggda av Volvo med bromsar från Brembo och Akebono samt stötdämpare från Öhlins.

Volvo S60, V60 och XC60 T8 Twin Engine Polestar Engineered får Sverigepremiär i dag. Dessa tre exklusiva bilar med ett elektrifierat prestandaerbjudande kommer i en mycket begränsad upplaga. De inleder en ny era för Volvo Cars elektrifierade framtid.

Polestar Engineered-bilarna är utvecklade av Volvo Car Groups elbilsmärke Polestar, men de är ett rent Volvoerbjudande.

Volvo S60 Polestar Engineered har redan visats upp för världen, och säljs redan ibland annat USA, men i Sverige blir det premiär för samtliga tre modeller.

Utmärkande för de tre exklusiva bilarna är dels tekniken, dels de unika designdetaljerna. Nivåmässigt ligger de snäppet över R-design när det gäller utrustningsnivå.

På den tekniska sidan har Volvo S60 och V60 bilarna Mono-block-bromsok från Brembo gjutna i ett stycke och optimerade med avseende på vridstyvhet. Bromsbeläggen har ökad motståndskraft mot värme medan bromsskivorna har en design med räfflor som ytterligare förbättrar värmeavledningen. Volvo XC60 är utrustad med bromsar från Akebono. Dessa bromsar finns också i Polestar 1.

Motoreffekten har jämfört med Volvo Cars övriga T8 Twin Engine-modeller ökat på Volvo S60, V60 och XC60 T8 Twin Engine Polestar Engineered från 390 hk till 405 hk samt att vridmomentet går från 640 Nm till 670 Nm. Detta blir möjligt tack vare en uppgradering av mjukvaran. Uppgraderingen förbättrar bränsleförbrukningen och ger en utsläppsneutral prestanda. Den förfinar även utväxlingsintervallen hos den automatiska växellådan.

Bilarna har en multilänkfjädring som sitter både fram och bak med premiumstötdämpare från Öhlins med dual-flow-ventil. Detta möjliggör en styvare fjädrar samtidigt som komforten bibehålls. Fjäderbensstagen och den justerbara stötdämparkonstruktionen är av samma typ som sitter på prestandaladdhybriden Polestar 1.

Designmässigt har bilarna detaljer som nya lättmetallfälgar med en öppen design. Denna gör det möjligt att rikta fokus mot de iögonenfallande bromsoken i Polestar Gold, den nya färg som ska känneteckna Polestar Engineered. Bilarna har avgasrör i svart krom. Säkerhetsbältena i Polestar Gold är ytterligare en detalj som tillsammans med ett Polestaremblem identifierar dessa tre unika Volvobilar.

Orderböckerna för de tre exklusiva bilarna öppnas i dag för svenska kunder. Det går också att bygga bilarna på Bygg din Volvo http://byggdinvolvo.volvocars.se/se/bilar/bygg-din-volvo/#/welcome

Volvo S60 Polestar Engineered kostar från 637 900 kronor

Volvo V60 Polestar Engineered kostar från 642 900 kronor

Volvo XC60 Polestar Engineered kostar från 723 900 kronor

S60
V60 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  41
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  164
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  412