Polestar 2

Montering i Luqiao, Polestar 2. Foto: Polestar.

Apr 14, 2021

Polestar 2 utsedd till “Best of the Best” i Red Dot Awards


-Som ny spelare på marknaden behöver vi inte förhålla oss till traditioner och historia, säger Polestars designchef om det vinnande konceptet.

 
Polestar 2 har utsetts till "Best of the Best" inom produktdesign i den internationella designtävlingen Red Dot Awards. Förstapriset, i den mycket konkurrensutsatta kategorin, tilldelas Polestar 2 för dess ”banbrytande design”. Det svenska elbilvarumärkets andra modell, Polestar 2, utsågs till vinnare bland bidrag från 60 olika länder.

-Vi har lyckats skapa en tydlig visuell identitet för varumärket Polestar. Som ny spelare på marknaden kan vi skapa ett designspråk och uttryck som är samtida och behöver inte förhålla oss till traditioner och historia, säger Maximilian Missoni, Designchef på Polestar.

Alla tävlingsbidrag bedömdes av en jury bestående av ett 50-tal internationella experter som individuellt testade, undersökte och utvärderade varje inlämnat bidrag. Samtliga vinnare av Red Dot Awards bedöms utifrån nio kriterier, inklusive innovation, funktionalitet, hållbarhet och ergonomi. 
 
Den helelektriska 5-dörrars premiumfastbacken Polestar 2 lanserades 2020. Bilen förkroppsligar varumärkets designdrivna filosofi, där alla detaljer är noggrant genomtänkta. Exempel på några av de mest framträdande detaljerna är den bakre ljusrampen, som sträcker sig över hela bilens bredd och framhäver bilens kraftfulla uttryck, tack vare sina 288 LED-lampor.

Vidare även lekfulla detaljer som den unika Polestar-loggan som reflekteras i glastaket ovanför de främre passagerarna. Dessutom, med sina progressiva materialval visar Polestar vägen för en ny mer hållbar definition av premium, bland annat med klädseln WeaveTech, som är ett 100 procent veganskt material. 

I förra årets Red Dot Awards utsågs Polestar till ”Årets varumärke” bland 6 992 internationella nomineringar och var ”Best of the Best” inom varumärkesidentitet och fick en tredje Red Dot för designboken om lanseringen av Polestar 2.

 
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT