Foto: Polestar.

May 7, 2021

Streama film i Polestar 2


Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.

Premiumelbilstillverkaren Polestar har utvecklat en egen videostreaming-app för Polestar 2. Beta-appen, som nu finns tillgänglig på alla europeiska marknader, gör webbaserat innehåll från olika leverantörer tillgängligt direkt på 11-tums mittdisplayen i bilen – perfekt underhållning medan du parkerar eller laddar.

-Vi har släppt den nya Polestar-appen i betaform så att våra kunder kan börja njuta av fördelarna med videostreaming i bilen, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar. Vi kommer att få feedback – både bra och dålig – som hjälper oss att förfina appen baserat på tusentals användare snarare än en liten begränsad skara. Vi kommer också att fortsätta lägga till kanaler i framtiden, vilket ger appen en enorm tillväxtpotential eftersom den kan integrera i princip alla webbaserade streamingtjänster.

Innehållet inkluderar nyheter och vissa nationella TV-stationer, samt en videospellista som är framtagen av Polestar. Vid lanseringen finns innehåll från SVT i Sverige, TV2 i Norge och GoPlay och RTBF i Belgien. Dessutom finns BBC Ideas, Al Jazeera English och tyska Tagesschau tillgängliga på alla europeiska marknader. Ytterligare innehåll kommer adderas på sikt.

Polestars videostreaming-app kan endast användas när bilen står still. När du streamar och byter från ”Park”-läget fortsätter ljudet i bakgrunden, så att passagerarna kan fortsätta följa sändningen. Data som förbrukas av appen ingår i bilens dataplan, vilket innebär att inga extra kostnader tillkommer för ägaren.

Använd din smartphone som nyckel

Polestar introducerar även nya Digital Key (beta) som förvandlar din smartphone till en säker bilnyckel.
 
-Polestar Digital Key är en av våra mest efterlängtade funktioner. Bekvämligheten att inte behöva bära en fysisk nyckel är ovärderlig, säger Thomas Ingenlath. Att kunna använda sin telefon som nyckel känns naturligt, särskilt i en tid där våra telefoner redan tar hand om de flesta av våra dagliga behov, och det är den enhet du alltid har med dig.

Naturligtvis har säkerhet varit av högsta prioritet i utvecklingen av Polestars Digital Key (beta). Totalt är det 18 Bluetooth-sensorer i och runt Polestar 2 som kommunicerar med den parkopplade enheten för säker autentisering och enkel användning vid åtkomst och start av bilen.

Strategiskt placerade sensorerna upptäcker att den parade enheten närmar sig. Sensorerna kan sedan med en armlängds precision avgöra var mobilen befinner sig, så att dörrar och baklucka kan öppnas eller laddkabeln kan lossas. För att starta bilen krävs att den parkopplade enheten är placerad i bilen för att skydda mot oavsiktlig start.

-Vi har fokuserat på hög precision och användarvänlighet, fortsätter Thomas Ingenlath. Det är verkligen lika enkelt och integrerat som en traditionell nyckel, och fungerar utan att du behöver hålla telefonen mot några sensorer eller öppna appen före användning.

Spotify för alla i Polestar 2

Redan tidigare i år har den integrerade Spotify-appen i Polestar 2 utökats till Spotify Group Sessions Beta.

Den nya funktionen gör att alla passagerare i bilen med ett Spotify Premium-konto, nu har möjlighet att hantera bilens spellistor och lägga låtar i kö – direkt från sin egen mobil.

-Vi vet alla att det inte alltid är föraren som har den bästa musiksmaken – något som min familj troligen skulle hålla med om. Den nya funktionen Group Sessions Beta från Spotify är ett utmärkt sätt för andra i bilen att påverka spellistorna – och därmed få möjlighet att lyssna på sina favoritlåtar, säger Thomas Ingenlath.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117