David Modig och Keith Lopez strax efter det nya världsrekordet. Foto: Modig Machine Tool.

Oct 10, 2017

PLAY: Nytt världsrekord i fräsning!


Modig Machine Tool i Virserum är känt som ett av världens ledande företag inom höghastighetsbearbetningsteknik. När företaget firade 70 år passade man på att slå världsrekord i fräsning, se filmklippet.

Familjeföretaget Modig Machine Tool som grundades 1947 drivs nu av tredje generationen Modig. Företaget tillverkar maskiner till prestigefyllda företag som Airbus, Boeing och SAAB.

Den 4 oktober höll maskintillverkaren öppet hus i fabriken i Virserum. Företaget genomförde ett världsrekord i fräsning med sin RigiMill - världens snabbaste aluminiumbearbetningsmaskin med en 180 kW spindel. Rekordet landade på 16,4 liter solitt material per minut i aluminium, jämfört med tidigare rekord på 14 liter per minut.

Förutom ett nytt världsrekord presenterade företaget sina framtidsplaner inom produktutveckling, den nya fabriken i Kalmar och den uppdaterade maskinportfolion.

Under eventet genomfördes testbearbetning av långa detaljer till flygplansvingar i den senaste produkten, RigiMill, och diverse delar i HHV. Foto: Modig Machine Tool.

---

En längre intervju med vd David Modig kommer i Svensk Verkstad nummer 5 med utgivning den 24 oktober 2017 - missa inte det!
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  41
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  164
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  412