David Modig och Keith Lopez strax efter det nya världsrekordet. Foto: Modig Machine Tool.

Oct 10, 2017

PLAY: Nytt världsrekord i fräsning!


Modig Machine Tool i Virserum är känt som ett av världens ledande företag inom höghastighetsbearbetningsteknik. När företaget firade 70 år passade man på att slå världsrekord i fräsning, se filmklippet.

Familjeföretaget Modig Machine Tool som grundades 1947 drivs nu av tredje generationen Modig. Företaget tillverkar maskiner till prestigefyllda företag som Airbus, Boeing och SAAB.

Den 4 oktober höll maskintillverkaren öppet hus i fabriken i Virserum. Företaget genomförde ett världsrekord i fräsning med sin RigiMill - världens snabbaste aluminiumbearbetningsmaskin med en 180 kW spindel. Rekordet landade på 16,4 liter solitt material per minut i aluminium, jämfört med tidigare rekord på 14 liter per minut.

Förutom ett nytt världsrekord presenterade företaget sina framtidsplaner inom produktutveckling, den nya fabriken i Kalmar och den uppdaterade maskinportfolion.

Under eventet genomfördes testbearbetning av långa detaljer till flygplansvingar i den senaste produkten, RigiMill, och diverse delar i HHV. Foto: Modig Machine Tool.

---

En längre intervju med vd David Modig kommer i Svensk Verkstad nummer 5 med utgivning den 24 oktober 2017 - missa inte det!
 • Aug 20, 2019

  Han ska lösa ingenjörsbristen

  Arbetsliv Det nya affärsområdet blir en viktig kugge för att lösa bristen på mer specialiserade ingenjörer hos Clockworks kunder.
  8
 • Aug 20, 2019

  Okuma till stora scenen på EMO

  Branschnytt Bland lösningarna för form- och verkygsindustrin är en av höjdpunkterna en nyutvecklad portalmaskin för 5-sidig precisionsbearbetning av stora arbetsstycken.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT