Apr 12, 2019

PLAY: Lek stålmannen för en stund i världens längsta zipline


I den 2,83 km långa rekordziplinen i Förenade Arabemiraten kan man nå topphastigheter på 150 km/timmen.

I Ras Al Khaimah i Förenade Arabemiraten är det inte bara bron med SSAB-stål som hamnat i Guinness Rekordbok. Där finns även världens längsta zipline.

I emiratet Ras Al Khaimah ligger Förenade Arabemiratens högsta bergstopp, Jebel Jais, där alltså världens längsta zipline går. Den är hela 2,83 km (!) lång, vilket motsvarar en sträcka av ca 28 fotbollsplaner. Inget för höjdrädda eller för dig som helst undviker höga farter. Hela 1,7 km över havet och med en hastighet upp till 15o km/h kan den våghalsige i stålmannenposition flyga fram mellan världens längsta ziplines utposter.

Det hela är över på två eller tre minuter och upplevelsen kan beskrivas som det närmaste en människa kommer att vara en högtflygande rovfågel. Företaget bakom världens längsta zipline, Toroverde, jämför det med att flyga över himlen som en falk. Själva startplatsen ligger i Via Ferrata-området som blivit den nya samlingspunkten för outdoor-aktiviteter i Jebel Jais och Ras Al Khaimah. Något för din bucket-list?
 • Apr 18, 2019

  Götene Ufo investerar i maskinparken

  Branschnytt -Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.
  194
 • Apr 18, 2019

  Salvagnini utökar verksamheten

  Branschnytt Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.
  117
 • Apr 18, 2019

  Sandvik förvärvar amerikanskt bolag

  Nyheter Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.
  63
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT