May 23, 2019

PLAY: Boeings första eldrivna passagerarplan utan pilot


I januari i år genomförde Boeing för första gången en testflygning av ett elektriskt passagerarflygplan som saknar förare.

Under en knapp minut svävade planet utan problem innan det landade på en flygplats i Virginia, USA. Målet med övningen var att testa planets autonoma systemet samt fjärrstyrning. Det skriver Veckans Affärer.

Över 100 år gamla flygplanstillverkaren Boeing ser tekniken som ett historiskt skifte:

"Boeing var med när flygindustrin föddes och under vårt andra århundrade ska vi släppa lös potentialen i marknaden för urban flygmobilitet", säger Steve Nordlund, vice president and general manager of Boeing Next, i ett pressmeddelande.

Boeings elflygfarkost heter Next och  är 9,14 meter lång med ett vingspann på 8,53 meter. Den är designad för att kunna flyga kortare sträckor mellan och inom städer och har en räckvidd på 80 kilometer.
 • Sep 23, 2019

  Volvo och Högskolan utbildar framtidens ledare

  Arbetsliv Sedan 2017 samarbetar Volvo med Högskolan i Skövde kring en uppdragsutbildning för att vidareutbilda ledare och i våras avslutade de första Volvostudenterna sina studier. 
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Gemek Reportage

  Verkstadstrion startar eget

  Med automation och robotlösningar som huvudinriktning startar de om verkstaden i Ljusdal och jobben har redan börjat redan trilla in.
  514