Plåtmodul i Mölby har investerat i en fiberlasermaskin från Salvagnini med helautomatiskt höglager för in- och utmatning, samt integrerad stapling av skurna ämnen. Illustration: Salvagnini.

Apr 11, 2018

Plåtmodul väljer Salvagnini


Med Toyota, Väderstad och Swisslog som största kunder är kvalité, leveranssäkerhet och snabb prototyputveckling ett måste.

Plåtmodul i Mjölby AB är ett legoartikelföretag specialiserat på stål- och plåtartiklar. De agerar som underleverantörer i den autonoma industrivärlden med en kundkrets främst bestående av exportföretag inom den svenska tillverkningsindustrin. Största kunder är Toyota, Väderstad och Swisslog.

Genom brett kunnande och en stor satsning på tillverkningen av svetsade, bockade och CNC-bearbetade komponenter av grövre dimensioner har Plåtmodul lyckats bli en betydande plåtindustri, såväl regionalt som nationellt.

Bolaget har idag ca 52 anställda som producerar artiklar enligt ett treskift i en produktionsprocess som pågår sju dagar i veckan, dygnet runt.

Tillsammans med sitt moderbolag, Rotage AB i Kvänum, har företaget stor kapacitet och ett komplett erbjudande till marknaden. Båda verksamheterna arbetar med kundsegment där höga krav på kvalité, leveranssäkerhet och snabb prototyputveckling är ett måste.

Plåtmoduls senaste investering i laserskärningsutrustning består av en fullt automatiserad fiberlaser. Lasern kommer utrustad med ett eget lager utvecklat av Salvagnini själva, samt en egen sorteringsrobot.

Att valet föll på Salvagnini beror delvis på Rotages erfarenhet av Salvagnini som maskinleverantör samt företagets erfarenhet inom fiberlaserteknik. Salvagninis maskiner utvecklas hela tiden. Salvagnini har varit pionjärer inom tunnplåtsbearbetning sedan sin första linje, som lanserades redan 1979 (S4:a stans & klippcenter och P4:a panelbockningsmaskin).

Maskinen som Plåtmodul investerat i är en 6 kW fiberlaser kombinerad med Salvagninis egenutvecklade kompakttorn för lagring, LTWS, och en MCL-plockrobot. Plockroboten klarar av att hantera detaljer upp till 130 kg per styck utan några begränsningar gällande plåtarnas storlek. Allt detta på en yta mindre än 10 x 10m.

2008 satte Salvagnini en helt ny standard inom laserskärningsutrustning när företaget introducerade sina nyutvecklade fiberlasrar på marknaden. Salvagninis har banbrytande produkter med snabb och pålitlig hanterutrustning, kompatibel med olika maskiner.

Maskinen kommer att installeras i Plåtmoduls fabrik under sommaren 2018. 
 • Jun 17, 2019

  Affärsläget för industrin försvagas

  Nyheter Även om en del fortfarande rapporterar ett utfall bättre än historiska genomsnitt följer utvecklingen i Sverige de allt svagare data som rapporteras i övriga Europa, menar Teknikföretagen.
  273
 • Jun 17, 2019

  100 ton stål på två dagar i akutprojekt

  Branschnytt -När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.
  242
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hexagon HxGN LIVE Las Vegas Reportage

  Spektakulärt på Hexagons event i Las Vegas

  Endast en dag återstår av ett välmatat och intensivt HxGN Live i Las Vegas. Huvudbudskapet lyder "Your data can save the world". Svensk Verkstad lämnar rapport.
  129