Plåtmodul i Mölby har investerat i en fiberlasermaskin från Salvagnini med helautomatiskt höglager för in- och utmatning, samt integrerad stapling av skurna ämnen. Illustration: Salvagnini.

Apr 11, 2018

Plåtmodul väljer Salvagnini


Med Toyota, Väderstad och Swisslog som största kunder är kvalité, leveranssäkerhet och snabb prototyputveckling ett måste.

Plåtmodul i Mjölby AB är ett legoartikelföretag specialiserat på stål- och plåtartiklar. De agerar som underleverantörer i den autonoma industrivärlden med en kundkrets främst bestående av exportföretag inom den svenska tillverkningsindustrin. Största kunder är Toyota, Väderstad och Swisslog.

Genom brett kunnande och en stor satsning på tillverkningen av svetsade, bockade och CNC-bearbetade komponenter av grövre dimensioner har Plåtmodul lyckats bli en betydande plåtindustri, såväl regionalt som nationellt.

Bolaget har idag ca 52 anställda som producerar artiklar enligt ett treskift i en produktionsprocess som pågår sju dagar i veckan, dygnet runt.

Tillsammans med sitt moderbolag, Rotage AB i Kvänum, har företaget stor kapacitet och ett komplett erbjudande till marknaden. Båda verksamheterna arbetar med kundsegment där höga krav på kvalité, leveranssäkerhet och snabb prototyputveckling är ett måste.

Plåtmoduls senaste investering i laserskärningsutrustning består av en fullt automatiserad fiberlaser. Lasern kommer utrustad med ett eget lager utvecklat av Salvagnini själva, samt en egen sorteringsrobot.

Att valet föll på Salvagnini beror delvis på Rotages erfarenhet av Salvagnini som maskinleverantör samt företagets erfarenhet inom fiberlaserteknik. Salvagninis maskiner utvecklas hela tiden. Salvagnini har varit pionjärer inom tunnplåtsbearbetning sedan sin första linje, som lanserades redan 1979 (S4:a stans & klippcenter och P4:a panelbockningsmaskin).

Maskinen som Plåtmodul investerat i är en 6 kW fiberlaser kombinerad med Salvagninis egenutvecklade kompakttorn för lagring, LTWS, och en MCL-plockrobot. Plockroboten klarar av att hantera detaljer upp till 130 kg per styck utan några begränsningar gällande plåtarnas storlek. Allt detta på en yta mindre än 10 x 10m.

2008 satte Salvagnini en helt ny standard inom laserskärningsutrustning när företaget introducerade sina nyutvecklade fiberlasrar på marknaden. Salvagninis har banbrytande produkter med snabb och pålitlig hanterutrustning, kompatibel med olika maskiner.

Maskinen kommer att installeras i Plåtmoduls fabrik under sommaren 2018. 
 • Apr 18, 2019

  Götene Ufo investerar i maskinparken

  Branschnytt -Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.
  194
 • Apr 18, 2019

  Salvagnini utökar verksamheten

  Branschnytt Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.
  117
 • Apr 18, 2019

  Sandvik förvärvar amerikanskt bolag

  Nyheter Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.
  63
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT