Plåtmodul

Foto: Plåtmodul.

Jul 5, 2019

Plåtmodul i Mjölby storsatsar med nya maskininvesteringar


Med drivkraft att ständigt bli ännu bättre och effektivare, växlar plåtbearbetningsföretaget upp maskinparken ytterligare.

Plåtmodul i Mjölby AB satsar stort och har i dagarna gjort klar med Bystronic Scandinavia AB om leverans av två nya laserskärmaskiner, Bystar Fiber 3015 12 kW. Maskinerna kommer att dockas in mot befintligt Remmert-lager för att kunna nyttja dess fulla potential samt för att erhålla rationella flöden. Fiberlaserns fördelar i drift och skärkvalitet är många mot de traditionella lasermaskinerna som företaget har idag och genom denna investering tar man in ny teknik i fabriken samtidigt som man utökar kapaciteten.

-Vi har haft en riktigt bra efterfrågan hittills i år och vi ser fortsatt en hög efterfrågan framåt. Kortare ledtider ställer ökade krav på driftsäkerhet och de här maskininvesteringarna blir ett bra tillskott i vår kapacitet och skall därmed även bidra till att vi får en säkrare drift så att vi över tid klarar våra åtaganden mot våra kunder på ett ännu bättre, säger Mathias Larsson, vd för Plåtmodul i Mjölby AB samt Rotage AB.

-För att vara konkurrenskraftig måste man som underleverantör ha ett ständigt fokus på att effektivisera tillverkningen. Vår inställning är att det vi gör bra idag, skall vi kunna göra ännu bättre imorgon, säger Mathias Larsson.

Leverans och installation kommer att ske under kvartal 4 och beräknas vara färdigt till årsskiftet.

Tillsammans med sitt moderbolag Rotage AB, beläget i Kvänum, så är Plåtmodul AB i Mjölby en av Sveriges ledande legoleverantörer inom plåtbearbetning med 40 års erfarenhet. Produktionen sker i moderna lokaler på respektive ort och i dagsläget omsätter man tillsammans 275 MSEK och har 130 medarbetare.

 • Oct 15, 2019

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  Reportage När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  278
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  278
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  14