Plåtmodul

Foto: Plåtmodul.

Jul 5, 2019

Plåtmodul i Mjölby storsatsar med nya maskininvesteringar


Med drivkraft att ständigt bli ännu bättre och effektivare, växlar plåtbearbetningsföretaget upp maskinparken ytterligare.

Plåtmodul i Mjölby AB satsar stort och har i dagarna gjort klar med Bystronic Scandinavia AB om leverans av två nya laserskärmaskiner, Bystar Fiber 3015 12 kW. Maskinerna kommer att dockas in mot befintligt Remmert-lager för att kunna nyttja dess fulla potential samt för att erhålla rationella flöden. Fiberlaserns fördelar i drift och skärkvalitet är många mot de traditionella lasermaskinerna som företaget har idag och genom denna investering tar man in ny teknik i fabriken samtidigt som man utökar kapaciteten.

-Vi har haft en riktigt bra efterfrågan hittills i år och vi ser fortsatt en hög efterfrågan framåt. Kortare ledtider ställer ökade krav på driftsäkerhet och de här maskininvesteringarna blir ett bra tillskott i vår kapacitet och skall därmed även bidra till att vi får en säkrare drift så att vi över tid klarar våra åtaganden mot våra kunder på ett ännu bättre, säger Mathias Larsson, vd för Plåtmodul i Mjölby AB samt Rotage AB.

-För att vara konkurrenskraftig måste man som underleverantör ha ett ständigt fokus på att effektivisera tillverkningen. Vår inställning är att det vi gör bra idag, skall vi kunna göra ännu bättre imorgon, säger Mathias Larsson.

Leverans och installation kommer att ske under kvartal 4 och beräknas vara färdigt till årsskiftet.

Tillsammans med sitt moderbolag Rotage AB, beläget i Kvänum, så är Plåtmodul AB i Mjölby en av Sveriges ledande legoleverantörer inom plåtbearbetning med 40 års erfarenhet. Produktionen sker i moderna lokaler på respektive ort och i dagsläget omsätter man tillsammans 275 MSEK och har 130 medarbetare.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  14