Formsprutningsmaskin. Foto: Plamako.

Feb 7, 2019

Stororder till Plamako


Ska leverera en av de största formsprutningsmaskinerna i Nordeuropa.

Plamako levererar utrustning, från marknadsledande fabrikat, för plastindustrier, såsom formsprutningsmaskiner, robotar, automatisering, materialhantering, torkar, transportband och kringutrustning. Under samma tak finns också Plamex Automation, som automatiserar med ABB robotar som bas och ett egenutvecklat modulsystem. Tillsammans erbjuder företagen kompletta plastfabriker.

Nu har Plamako fått en order på en formsprutningsmaskinen med 4000 ton låskraft, som ska levereras under våren 2019. Kunden är Idé-Pro Skive A/S och maskinen är en Haitian Jupiter 2-plattemaskin, cirka 20 meter lång med en vikt på cirka 250 ton. Den klarar av att producera detaljer på upp till 41,5 kilo skottvikt.

-Vi ser en marknad och en efterfrågan på stora plastprodukter, vilka traditionellt producerats med andra produktionsmetoder. Nu kommer vi att kunna tillverka dessa genom formsprutning, säger Morten Nors, vd för Idé-Pro Skive. Formverktygen kommer att tillverkas av aluminium, och i egen regi.

Maskinen är planerad att installeras under våren 2019 i företagets nya fabrik på 10.600 kvadratmeter, i danska Glyngøre, vilken man nyligen förvärvade i samband med att Royal Greenlands lade ner sin räkfabrik. Bolaget har bland annat ett nära samarbete med Scania AB, Stokke AS, Libratone med flera.

  • Aug 22, 2019

    Maskinia och Sundahls väljer Engcon

    Branschnytt Hedrande att fler och fler tillverkare och återförsäljare väljer att använda sig av vår lösning, säger Engdons grundare Stig Engström.
    10
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT