Foto: Pirtek.

Sep 11, 2018

Pirtek expanderar igen


"Att ringa ut en slangbuss, när man behöver hjälp att byta en hydraulslang, börjar bli en självklarhet"

Under hösten möter Pirtek (f.d. Slangakuten) upp efterfrågan utav sina tjänster. I Stockholm och Göteborg går den befintliga styrkan på 8 respektive 6 bussar upp till 9 och 7. 18 slangbussar blir 20 fördelade på 4 regioner.

Att ringa ut en slangbuss, när man behöver hjälp att byta en hydraulslang, börjar bli en självklarhet. Åtminstone om man frågar Stefan Fallenius, VD på Pirtek Sweden AB.

-Vi har vuxit stadigt sedan vi drog igång verksamheten i Sverige för 10 år sedan. Hela tiden har fler och fler insett den ekonomiska vinningen med att spara sin tid. Inte minst i storstadsområden där det tar tid att ta sig genom trafiken. Vi utökar för att möta upp den efterfrågan som finns. Dessutom måste vi alltid ha en liten överkapacitet för att kunna hålla vårt löfte, att vara på plats inom en timme. Vår genomsnittliga ankomsttid ligger dock under halvtimmen. Det gör oss unika.

Under våren gick Pirtek från 16 till 18 slangbussar redo att rycka ut dygnet runt i Stockholm (inkl. Uppsala/Mälardalen/Nyköping), Östergötland, Göteborg (Västra Götaland och Halland) samt Skåne. Under hösten utökas slangbussflottan ytterligare. 20 slangbussar står då redo att rycka ut dygnet runt i ur och skur, fullutrustade och med världens bästa Slanghjältar.

Pirtek Europe etablerades på den brittiska marknaden år 1988 och har sedan dess vuxit till att bli Europas ledande leverantör av servicetjänster inom mobil tillverkning av hydraulslang. Hösten 2017 etablerade sig Pirtek på den svenska marknaden genom förvärvet av Slangakuten. I Sverige erbjuder Pirtek Slangakut dygnet runt i Stockholm (inkl. Uppsala/Mälardalen/Nyköping), Östergötland, Göteborg (Västra Götaland och Halland) samt Skåne.

Pirtek Europe driver för närvarande 185 servicecenter och har över 740 slangbussar verksamma i Sverige, Belgien, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Irland och Storbritannien. Pirteks målsättning är att tillhandahålla den snabbaste och mest tillgängliga servicen 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Pirtek erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom flertalet marknadssektorer.www.pirtek.eu
  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  491
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Framtidens stål tillverkas fossilfritt

  – Om vi ska nå klimatmålen och behålla en konkurrenskraftig position måste vi revolutionera hela stålframställningsprocessen och bli fossilfria.
  88