Ovako

Ovako. Foto: Åkesson och Curry.

Oct 3, 2019

Ovako varslar 50 i Sverige


Ser ett antal tuffa år framåt.

Ovako varslar 50. Det rapporterar SVT Örebro. Av dessa är 10 tjänster i Hällefors. I nuläget är det enbart tjänstemän som är berörda av neddragningarna.

– Vi ser ett antal tuffa år framför oss, därför är det viktigt att vi agerar nu, säger affärsområdeschef Göran Jansson till SVT.

Ovako tillverkar komponentstål till kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Kunderna finns främst inom europeisk verkstadsindustri och dess underleverantörer. De är i regel ledande premiumtillverkare inom sina segment. Produktionen omfattar i huvudsak låglegerat stål i form av stång, rör, ringar och förkomponenter som ofta används i krävande tillämpningar som exempelvis kullager, drivlinor, hydraulcylindrar och bergborrar.

På Ovako i Hällefors arbetar idag 470 anställda. Kullagersidan är viktig här och kunderna finns bland annat inom bil- och tung fordonsindustri.

– Visst är det tråkigt att behöva dra ner. Men vi har redan gjort neddragningar på kollektivsidan, dragit ner på antalet skift och temporärt anställda, så det är nog ingen överraskning att även tjänstemannasidan blir berörd, säger Göran Jansson.

Han betonar att det inte finns några planerade varsel på kollektivsidan just nu, men lämnar öppet för att om marknaden viker ytterligare, så får man ta ny ställning till vad man gör i så fall.

– Generellt sett är vi väldigt tunga inom Norden. Stålmarknaden är väldigt konjunkturberoende, och när vi ser på hur vår omvärld ser ut så behöver vi agera för att bevara vår konkurrenskraft, fortsätter han.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • dmgmori Reportage

    Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

    Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
    230