Foto: Flügger.

Apr 19, 2021

Östrand & Hansen får automationsorder från målarjätte


Ska konstruera och tillverka en automatiserad specialmaskin för rollertillverkning.

Östrand & Hansen i Bankeryd levererar automation och specialmaskiner till kundernas monterings- och produktionsprocesser. Nu har företaget fått en order på att konstruera och tillverka en specialmaskin som skall ingå som en del i tillverkningsflödet av större målarrollers hos Flügger AB i Bankeryd.

Utrustningen kommer hantera automatisk ruggning, klippning och fasning av rollers.

-Vi har levererat liknande utrustningar till andra kunder inom branschen tidigare, men nu gör vi det i en ny tappning anpassat till Flüggers behov. Den här ordern bekräftar återigen vår styrka och kompetens inom området specialmaskiner för högvolymsproduktion, säger Östrand & Hansens VD Mikael Ronder i en kommentar.

-Östrand & Hansens tidigare erfarenheter inom området har givetvis varit något som skapar en trygghet för oss i valet av leverantör. Utrustningen kommer både höja produktivitet, kapacitet och kvalitet jämfört med dagens tillverkning och lägger en ny plattform för Flüggers tillverkning av rollers, säger Bo Ronnemo, Technical Manager på Flüggers tillverkningsenhet i Bankeryd.

Flügger AB är en av Sveriges största färgföretag för både professionella målare och privatkunder. Företaget har butiker på närmare 140 platser över hela Sverige och produktionsenheterna för färg och tillbehör så som penslar och rollers finns i Bollebygd, Bankeryd och Bodafors. 
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT