Foto: OCS.

Mar 13, 2018

Order för över 100 miljoner till Boråsföretaget


-Vi har anställt fyra personer och på sikt kommer vi att behöva nyanställa ännu fler, säger Christer Lundgren.

– Inom loppet av två veckor fick vi en order värd 30 miljoner kronor från en stor tillverkare av elcyklar, och en annan order på 75 miljoner från en av världens största aktörer inom bilindustrin. Kunderna har produktion i Tyskland, Belgien och Slovakien.

Christer Lundgren, delägare och försäljningsansvarig på OCS i Borås som tillverkar hängande conveyors, berättar att affärerna kommer att fylla orderböckerna och öka OCS omsättning med cirka 25 procent under 2018. Dessutom har man en stor order från en tillverkare av elbilar vars produktionslina redan är under uppförande.

– Det är produktionsstart om en månad. Bara den affären är värd fyra miljoner euro för oss. Vi har anställt fyra personer och på sikt kommer vi att behöva nyanställa ännu fler. Men uppdragen löper även under 2019 så vi ser inga problem med att hålla leveranstiderna.

Christer Lundgren, delägare och försäljningsansvarig på OCS i Borås.

På OCS, med huvudkontor och produktion i Borås och en omsättning 2017 på drygt 80 miljoner kronor, är man mycket nöjda över att vinna affärer på den tyska marknaden där deras största konkurrenter finns. Till skillnad från konkurrenterna bygger OCS patenterade teknik på friktion. Det ger en tyst, flexibel och framförallt oljefri produktionslina med hängande conveyors.

Banans drivmekanismer på OCS två hängconveyors består för OCS 150 av ett friktionsband och för OCS 500 ett roterande aluminiumrör, vilka båda drivs av en snäckväxelmotor.

OCS 150.

Drivvagnarna för OCS 150 är försedda med en friktionsmedbringare som pressas mot drivbandet med fjäderkraft, varvid kraften överförs till drivplattan och vagnen drivs framåt genom friktion. På OCS 500 har vagnen fyra snedställda hjul som trycks mot det roterande röret. Rotationskraften överförs då till hjulen varvid vagnen drivs framåt av friktion. Rent, tyst och effektivt.

Kenth Almqvist, vd och andre delägare i OCS.

– Vi brukar säga att med vår teknik och kunskap blir industrin lean, clean och green. Våra kunder är innovationsdrivna och noga med miljön. Det visar att vår affärsidé är helt rätt och att svensk industri är konkurrenskraftig, avslutar OCS vd och andre delägare Kenth Almqvist.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    13